search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:24
MENU CLOSE

Η διαθεσιμότητα στο «μενού» του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

22.07.2013 21:00
Η διαθεσιμότητα στο «μενού» του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης - Media

Συνεδριάζει αυτήν την ώρα, υπό τον πρωθυπουργό, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με βασικό θέμα τη διαθεσιμότητα.
 

Συνεδριάζει αυτήν την ώρα, υπό τον πρωθυπουργό, το κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με βασικό θέμα τη διαθεσιμότητα.
 
Στη συνεδρίαση συμμετέχουν, εκτός από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και οι εμπλεκόμενοι με τη διαθεσιμότητα υπουργοί.
 
Η κινητικότητα ξεκίνησε χθες, με την υπαγωγή 2.000 εκπαιδευτικών της τεχνολογικής εκπαίδευσης σε διαθεσιμότητα μέσω κατάργησης δεκάδων ειδικοτήτων.

Μέχρι τις 10 Αυγούστου θα έχει οριστικοποιηθεί η λίστα με τους 8.000 εκπαιδευτικούς που τίθενται σε καθεστώς υποχρεωτικών μετατάξεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το 40% των καθηγητών που τίθενται σε διαθεσιμότητα θα καλύψουν τα κενά είτε σε διοικητικές θέσεις, είτε ως ωρομίσθιοι στα δημόσια ΙΕΚ, που αναβαθμίζονται μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το τεχνικό λύκειο. Το υπόλοιπο 60%, θα καλύψει τα κενά σε νοσοκομεία και διοικητικές θέσεις
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:24