search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:54
MENU CLOSE

Κίνα: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το φονικό σεισμό

23.07.2013 04:44
Κίνα: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το φονικό σεισμό - Media

Ο αριθμός των νεκρών από τις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, στη δυτική κινεζική επαρχία Γκανσού, αυξήθηκε σε 89, ενώ περισσότεροι από 500 είναι οι τραυματίες. Πάνω από 1.200 τα κτίρια που κατέρρευσαν και δεκάδες χιλιάδες υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Ο αριθμός των νεκρών από τις δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, στη δυτική κινεζική επαρχία Γκανσού, αυξήθηκε σε 89, ενώ περισσότεροι από 500 είναι οι τραυματίες. Πάνω από 1.200 τα κτίρια που κατέρρευσαν και δεκάδες χιλιάδες υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Οι σεισμοί έπληξαν οκτώ πόλεις στις απομακρυσμένες και ορεινές κομητείες, Μινσιάν και Ζανγκσιάν, περίπου 170 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της επαρχιακής πρωτεύουσας Λανζχού.

Στην περιοχή έχουν καταγραφεί 422 μετασεισμοί, με τον ισχυρότερο να είναι 5.6 βαθμούς, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, επικαλούμενο εκπρόσωπο της επαρχιακής κυβέρνησης.

Οι αρχές της πόλης Ντίνγκσι που είναι η χειρότερα πληγείσα περιοχή, δήλωσαν ότι πάνω από 27.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι εξ αιτίας του εγκέλαδου.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα κινεζικά social media έδειξαν κατεστραμμένους δρόμους ολόκληρες πλευρές βουνών να έχουν υποχωρήσει, και αγροικίες να έχουν μετατραπεί σε ερείπια . Στην περιοχή έχει διακοπεί το ρεύμα, η επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων και το διαδίκτυο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι 3000 αστυνομικοί και διασώστες έχουν αποσταλεί στην σεισμόπληκτη περιοχή για να προσφέρουν βοήθεια, αλλά οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες εμποδίζουν τις προσπάθειές τους, με τους αξιωματούχους να ανησυχούν ότι μια νέα νεροποντή θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση.

Η επαρχία Γκανσού συνορεύει με την επαρχία Σιτσουάν, όπου ένας σεισμός 6,6 βαθμών που σημειώθηκε τον Απρίλιο προκάλεσε το θάνατο 164 ατόμων και τον τραυματισμό πάνω από 6.700, στη χειρότερη σεισμική καταστροφή τα τελευταία τρία χρόνια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33