search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:58
MENU CLOSE

Συνελήφθη για υπεξαίρεση ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης

23.07.2013 05:16
Συνελήφθη για υπεξαίρεση ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης - Media

Ενώπιον της ανακρίτριας αυτή την ώρα ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης, μετά το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του για υπόθεση υπεξαίρεσης. Ο ίδιος δηλώνει διατεθειμένος να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και καταγγέλλει πρώην συνεργάτη του.

Ενώπιον της ανακρίτριας, αρμόδιας για θέματα διαφθοράς, Ρέας Κατσίβελη, βρίσκεται ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης(φωτό), μετά το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του για υπόθεση υπεξαίρεσης.
 
Η κ. Κατσίβελη εξέδωσε το ένταλμα για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορούν ποσό 5,8 εκατ. ευρώ, που χορήγησε η τράπεζα FBBank προς εταιρείες συμφερόντων του κ.Ρέστη.
 
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο πορίσματα της Τράπεζας Ελλάδας, καθώς και ένα από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ ερευνάται το ακριβές ύψος των επισφαλών δανειοδοτήσεων που φέρεται να είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Για την υπόθεση αναζητούνται κι άλλοι εμπλεκόμενοι.

Από την πλευρά του, ο εφοπλιστής, σε ανακοίνωσή του δηλώνει υπέρ του ανοίγματος όλων των τραπεζικών λογαριασμών και υποστηρίζει ότι ο ίδιος είχε καταγγείλει στο παρελθόν πρώην συνεργάτη του.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«Μετά τις δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση του δανείου ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ της FBB και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Β.Ρέστης δηλώνει τα εξής:
 
Χαιρετίζει την προσπάθεια των δικαστικών Αρχών να διερευνήσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ γύρω από το δάνειο των 5,8 εκατ., ευρώ και κυρίως που κατέληξαν τα χρήματα. Άλλωστε η διοίκηση της FBB της οποίας πρόεδρος ήταν ο κ. Βίκτωρ Ρέστης είχε -το Σεπτέμβριο του 2012- κινήσει τις νομικές διαδικασίες στην ελληνική Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας έκνομες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων που ζημίωσαν την περιουσία της τράπεζας.
 
Μέσω των ενδεικτικών μέσων που είχαν κατατεθεί και θα αναλυθούν παρακάτω είχε καταγγελθεί και ο ρόλος πρώην συνεργάτη του Ομίλου ο οποίος σήμερα βρίσκεται υπόδικος για μία σειρά από υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται και αφορούν υπεξαιρέσεις ιδιαίτερα σημαντικών ποσών ακόμη και σε βάρος του Δημοσίου.
 
Επιπλέον ο Βίκτωρ Ρέστης δηλώνει διατεθειμένος στην όποια διευκόλυνση των Αρχών προκειμένου να ανοίξουν ΟΛΟΙ τραπεζικοί λογαριασμοί για να αποδειχθεί που κατέληξαν τα χρήματα και ποιοι πραγματικά ωφελήθηκαν από τις μεθόδους που ακολούθησαν.»
 


 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:57