search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:22
MENU CLOSE

Δακρυγόνα στη Βραζιλία με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα

23.07.2013 10:56
Δακρυγόνα στη Βραζιλία με αφορμή την επίσκεψη του Πάπα - Media

Σε χρήση δακρυγόνων προχώρησε η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο για να διαλύσει ομάδα αντικυβερνητικών διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο, όπου ο πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με την πρόεδρο της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ

Σε χρήση δακρυγόνων προχώρησε η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο για να διαλύσει ομάδα αντικυβερνητικών διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο, όπου ο πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με την πρόεδρο της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου έγινε τουλάχιστον μία σύλληψη και ένας φωτογράφος τραυματίστηκε.

Μέχρι και την Κυριακή, ο Αργεντινός ποντίφικας είναι προγραμματισμένο να τελέσει τρεις υπαίθριες θείες λειτουργίες.

Η παπική επίσκεψη έρχεται λίγο καιρό αφότου στη Βραζιλία πραγματοποιούνταν επί σειρά εβδομάδων μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, κατά της διαφθοράς του κόστους της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2014 και με κεντρική απαίτηση καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες.
 
Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός

Έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τοποθετημένο στις τουαλέτες του πάρκινγκ κοντά στο ιερό της Παναγίας, στην Απαρετσίντα της πολιτείας του Σάο Πάολο, εξουδετέρωσαν ειδικοί πυροτεχνουργοί, όπως ανακοίνωσε ο στρατός της Βραζιλίας.

«Ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε και δόθηκε στις στρατιωτικές αρχές που τον εξουδετέρωσαν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας εκπρόσωπος της 2ης ταξιαρχίας πεζικού.

Την περιοχή αυτή αναμένεται να επισκεφτεί ο πάπας Φραγκίσκος την Τετάρτη.

Ο ποντίφικας που βρίσκεται ήδη στη Βραζιλία προέτρεψε τη Δευτέρα την καθολική νεολαία από όλο τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο Ρίο «να γίνουν μαθητές» και να αναβιώσουν το ιεραποστολικό πνεύμα στην Καθολική Εκκλησία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:21