search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:59
MENU CLOSE

To ΣΔΟΕ… μεταφέρεται

23.07.2013 21:00
oldphotos555551374579798.jpg

Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα «περάσει» μέχρι τον Οκτώβριο μεγάλο μέρος του ΣΔΟΕ.

Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα «περάσει» μέχρι τον Οκτώβριο μεγάλο μέρος του ΣΔΟΕ.

Απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα προβλέπει την κατανομή των θέσεων Ελεγκτών Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των Εσόδων του Κράτους μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και της Ειδικής Γραμματείας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για τη στελέχωση των οργανικών τους μονάδων.

Σύμφωνα με την απόφαση του Στουρνάρα, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αντιστοιχούν 3.731 υπάλληλοι και στο ΣΔΟΕ 360 υπάλληλοι. Πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι προσφάτως στο ΣΔΟΕ υπηρετούσαν περίπου 700 άτομα, δηλαδή η δύναμη του Σώματος μειώνεται κατά 50%.

Το νέο μνημόνιο αναφέρει πως το εν λόγω προσωπικό του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα μεταφερθεί έως τον Οκτώβριο στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σημειώνεται πως πλέον η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αναλαμβάνει τον έλεγχο όλων των φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων του ΣΔΟΕ. Στις αρμοδιότητες της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα είναι, μεταξύ άλλων, οι καθημερινοί προληπτικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις και στην αγορά για την απόδοση του ΦΠΑ, στην έκδοση αποδείξεων, οι έλεγχοι για πλαστά και εικονικά τιμολόγια και η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.

Στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλο, ο οποίος θα εξακολουθήσει να υπάγεται στον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, θα παραμείνει η αρμοδιότητα για υποθέσεις που αφορούν το οικονομικό έγκλημα, τη διαφθορά, τη διακίνηση και το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, τον έλεγχο των καταθετών του εξωτερικού, οι off shore εταιρείες και μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Σημειώνεται πως το νέο μνημόνιο αναφέρει ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η πρόσληψη 186 εξωτερικών ελεγκτών, αλλά και η πιστοποίηση 2.000 εσωτερικών ελεγκτών του υπουργείου Οικονομικών, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο θα πρέπει να καθοριστεί η νέα οργανωτική δομή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24