search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:50
MENU CLOSE

«Ποτέ την Κυριακή» απαντούν έμποροι και εργαζόμενοι στον υπουργό

23.07.2013 16:34
«Ποτέ την Κυριακή» απαντούν έμποροι και εργαζόμενοι στον υπουργό - Media

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων αλλά και των ενστάσεων του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης προχώρησε σε τρεις αλλαγές στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων αλλά και των ενστάσεων του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης προχώρησε σε τρεις αλλαγές στο νομοσχέδιο για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
 
Ο Κωστής  Χατζηδάκης σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του ν/σ στην Ολομέλεια της Βουλής, ανέφερε ότι υπάρχει σύμπτωση απόψεων σε μεγάλο βαθμό για άνοιγμα όλων των καταστημάτων για επτά Κυριακές το χρόνο, ενώ για τα μικρότερα καταστήματα (κάτω των 250 τ.μ.):
 
– ορίζεται ότι ο αντιπεριφερειάρχης είναι υποχρεωμένος να εκδώσει την απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων μέσα σε ένα τρίμηνο, αλλιώς θα έχει κυρώσεις
 
– ξεκαθαρίζεται ότι ο αντιπεριφειάρχης μπορεί να αποφασίζει και για συγκεκριμένες περιοχές μέσα στο χώρο ευθύνης του.
 
– για τις τουριστικές περιοχές όπου, όπως είπε ο Κ. Χατζηδάκης διατυπώθηκε η κριτική ότι οι ρυθμίσεις μπορεί να λειτουργήσουν περιοριστικά «καθιστούμε σαφές ότι σε σχέση με το ωράριο που ισχύει στις τουριστικές περιοχές δεν αλλάζει τίποτα».
 
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν ότι αποτελειώνουν κάθε ελπίδα για ανάπτυξη των ΜμΕ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αγνοεί τον εμπορικό κόσμο.
 
«Αντί η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ να ακούει τα θέλω των εμπόρων και των ανθρώπων της αγοράς, για άλλη μια φορά ακούει μόνο τα θέλω των δανειστών που οδηγούν σε ακόμα περισσότερα λουκέτα, αποτελειώνοντας κάθε ελπίδα για ανάκαμψη και ανάπτυξη των οικογενειακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τελικά ποιος θα είναι κερδισμένος από όλα αυτά κύριε Πρωθυπουργέ;», διερωτήθηκε ο βουλευτής του κόμματος Π. Χαϊκάλης.
 
Για εξάντληση των μικρό-εμπόρων μιλά η ΔΗΜΑΡ η οποία με ανακοίνωσή της δηλώνει πως είναι αντίθετη με το ν/σ.
 
«Είναι τουλάχιστον αφελές να θεωρεί η κυβέρνηση ότι με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί η απασχόληση και η κίνηση της αγοράς, πόσο μάλλον όταν στις τουριστικές περιοχές ισχύουν ούτως ή άλλως ειδικές ρυθμίσεις, με αποφάσεις των ίδιων των εμπορικών συλλόγων», σημειώνει η ΔΗΜΑΡ.

Την εκτίμηση ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα φέρει «χρεοκοπία χιλιάδων μικρομάγαζων, μεγαλύτερη εκμετάλλευση και απλήρωτη εργασία για χιλιάδες εργαζόμενους», εξέφρασε τέλος ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
 
«Είναι πολύ φθηνή η δικαιολογία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση περί τόνωσης της αγοράς», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές. «Χρειάζεται αγώνας μαζικός, λαϊκή συμμαχία για μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας», πρόσθεσε.
 
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας:

Η ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΟΙΥΕ  πραγματοποίησαν κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στην Πλατεία Κοραή και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς την Βουλή. 

Ανάλογη συγκέντρωση οργάνωσε στην Ομόνοια και το ΠΑΜΕ.
 
Στους δρόμους κατέβηκαν έμποροι και εργαζόμενοι στα καταστήματα και στη Θεσσαλονίκη. Ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στα Λαδάδικα, ενώ οι εμποροϋπάλληλοι πραγματοποίησαν συλλαλλητήριο στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:49