search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:16
MENU CLOSE

Λιτά θα εορταστεί η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας

24.07.2013 06:05
Παπούλιας: «Επιτακτική ανάγκη η καταπολέμηση της διαφθοράς» - Media

Χωρίς τη χλιδή προηγούμενων ετών αναμένεται να εορταστεί φέτος η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Στις 12 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα καταθέσει στεφάνι στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ).

Χωρίς τη χλιδή προηγούμενων ετών αναμένεται να εορταστεί φέτος η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Στις 12 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα καταθέσει στεφάνι στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ).
 
Στο μήνυμά του για τη σημερινή 39η επέτειο, ο κ. Παπούλιας τόνισε  ότι η αξία της Δημοκρατίας χρειάζεται διαρκή προστασία και εμβάθυνση.
 
«Στη διάρκεια της μεταπολίτευσης είχαμε μια ανοδική πορεία σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, που σταμάτησε με βίαιο τρόπο επειδή ήταν ασταθές το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκε. Η οικονομική κατάρρευση έγινε γρήγορα πολιτική, θεσμική και πολιτισμική κρίση, ένας ανεμοστρόβιλος που συμπαρέσυρε τα πάντα. Η μάχη είναι για τη διασφάλιση της οικονομικής μας αυτοδυναμίας που αποτελεί όρο για την εθνική αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά ταυτόχρονα είναι μια μάχη εναντίον της υποχώρησης της δημοκρατίας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.
 
Επισήμανε, ωστόσο, πως το μίσος και η βία δεν είναι ούτε λύση ούτε απάντηση αλλά είναι ίσως το πιο σκοτεινό κομμάτι του προβλήματος.
 
«Συνεχίζουμε, με πίστη στην Ελλάδα και εμπιστοσύνη στους Έλληνες, τον αγώνα για τη διάσωση της πατρίδας μας, συνεχίζουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα μας για να σταθεί στα πόδια της και να τραβήξει μπροστά», ανέφερε η Νέα Δημοκρατία στο δικό της μήνυμα.
 
Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε, σε ανακοίνωσή του, ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να ξαναπιστέψουμε στον συλλογικό εαυτό μας και να μην επιτρέψουμε στη μισαλλοδοξία, την ισοπέδωση και τον λαϊκισμό να δηλητηριάσει την κοινή εθνική προσπάθεια.
 
«Σήμερα, στις δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μας, με την οικονομική κρίση, την άνοδο της ακροδεξιάς και τις συνεχιζόμενες ρατσιστικές επιθέσεις, ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία και ισονομία παραμένει επίκαιρος. Όλοι μαζί, πρέπει να αγωνιστούμε για να προασπίσουμε το αγαθό της Δημοκρατίας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Δημοκρατική Αριστερά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:15