search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:15
MENU CLOSE

BBC: Η κρίση και η ανεργία έχουν γονατίσει τους Έλληνες

24.07.2013 07:57
BBC: Η κρίση και η ανεργία έχουν γονατίσει τους Έλληνες - Media

Σε μία εκπομπή που διήρκεσε περίπου μία ώρα το BBC έκανε ένα οδοιπορικό στην Αθήνα της κρίσης, με την απεσταλμένη του βρετανικού δικτύου να επικεντρώνεται κυρίως στο τεράστιο πρόβλημα της ιατρικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στην χώρα

Σε μία εκπομπή που διήρκεσε περίπου μία ώρα το BBC έκανε ένα οδοιπορικό στην Αθήνα της κρίσης, με την απεσταλμένη του βρετανικού δικτύου να επικεντρώνεται κυρίως στο τεράστιο πρόβλημα της ιατρικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στην χώρα, αλλά και της ανεργίας που έχει σκαρφαλώσει στο 30%, όπως αναφέρει.

Το βίντεο ξεκινάει με τον εκφωνητή να λέει πως έξι χρόνια κρίσης και τέσσερα χρόνια σκληρής λιτότητας γονάτισαν τους Έλληνες και τους ανάγκασαν να στραφούν στη φιλανθρωπία για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη.

Η δημοσιογράφος τονίζει πως τα προβλήματα στην Υγεία είναι τόσο σημαντικά που οι εικόνες από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα στα Δυτικά Προάστια της Αθήνας θυμίζουν περισσότερο εμπόλεμες ζώνες και καταυλισμούς παρά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που της δίνουν οι Γιατροί του Κόσμου προκύπτει πως καθημερινά περιθάλπονται στα ιατρεία τους 150 παιδιά, ενώ γίνονται και 100 εμβολιασμοί. Χαρακτηριστικό είναι πως πενταπλασιάστηκε ο αριθμός των επισκεπτών τα τελευταία χρόνια.
 
Πηγή: iefimerida.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:15