search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:13
MENU CLOSE

Ανοιχτή πρόβα στα όνειρά μας

24.07.2013 21:00
oldphotos1111111374683590.jpg

Μια μουσική έκπληξη περίμενε τους κατοίκους της πόλης μας την Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή πρόβα της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής!

Οι εντυπώσεις της επώδυνης πραγματικότητας που βιώ­νουμε ως έθνος και λαός αμ­βλύνονται από τις χαρές του θέρους το οποίο εμάς τους Έλληνες μας γεμίζει με μια ανεπανάληπτη πανηγυριώτικη διάθεση που έχει τις ρίζες της βα­θύτατα απλωμένες στην ιστορία μας, στις εσχατιές της κατάφωτης καταγωγής μας, αυτής της καταγωγής που διατρανώνεται ανά τους αιώνες από την γλώσσα μας –την λαλούμενη ελληνική– μια γλώσσα που μας κάνει να αισθανόμαστε τον κόσμο αλλιώς.
 
 Κάθε τέτοια εποχή, οι εξοχές, οι παραλίες, οι θάλασσες, οι βουνοπλαγιές, οι κήποι και οι οπωρώνες –όλη η ευλογία της ανάγλυφης πατρίδας μας– εκπληρώ­νουν το όνειρο μιας ολόκληρης χρονιάς: να ξεφύγουμε από τα βάσανα που μας βρήκαν.
Κι ό,τι δεν καταφέρνουν οι κυ­βερνώντες –να μας χαρίσουν μια στάλα ελπίδα , ένα χαμόγελο, λίγη αισιοδοξία– το καταφέρνουν οι ολόφωτοι τόποι μας, οι μικρές μας πατρίδες, οι φίλοι μας… Αλ­λά και εμάς που μένουμε στη μεγάλη μας πόλη, την ωραία και ανεπανάληπτη Αθή­να, πάντα κάποια γωνιά της θα μας εξυ­ψώνει στα ουράνια , θα μας ανακουφίζει, θα μας χαρίζει κουράγιο, θα αναγεννά τις πεθαμένες μας προσδοκίες…
 
Πάντα μια ιδέα ευγενική, ξεχωριστή θα μας συναρπάζει, όπως αυτή των ανθρώπων της Λυρικής που την περασμένη εβδομάδα κάτω από την Ακρόπολη, στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου, μας λύτρω­σαν από τη μιζέρια της καθημερινότητάς μας, μας ξεμυάλισαν με τη μουσική τους. Πνευστά, έγχορδα, ομάδες κρουστών κι εκείνες οι εξαίσιες φωνές που μας λυ­τρώνουν από τα βάρη του κόσμου -από τη στυγνή πραγματικότητα- και μας φω­τίζουν τη ζωή, μεταφέροντάς μας εκεί που δεν υπάρχουν χαράτσια, φόροι, ΦΠΑ, περικοπές, απολύσεις , δελτία ειδή­σεων, λερά πρωτοσέλιδα, απεχθείς συν­δικαλιστές , επαγγελματίες διαδηλωτές, ευτελείς πολιτικοί, βορβορώδη κόμματα, θορυβώδεις ασημαντότητες που κατα­δυναστεύουν τη ζωή μας, τη δυνατότητά μας να πετάξουμε, να εμπνευστούμε, να ανασάνουμε…
 
Λίγο πριν τη δύση του ήλιου, έξω από το Μερόπειο Ίδρυμα στήθηκε η ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής που πραγματοποίησε ανοιχτή πρόβα της όπερας του Πουτσίνι «Μαντάμα Μπατερφλάι». Πρόκειται για την πιο αποτελεσματική πολιτική πράξη της χρονιάς! Να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τους εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας, που μας έκα­ναν να νιώσουμε ξανά άνθρωποι που συ­γκινούνται από την αίσθηση του ωραίου, που συνεπαίρνονται από την αληθινή τέ­χνη, που ονειρεύονται – παρά τις συστη­ματικές προσπάθειες να καταργηθούν τα όνειρα!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59