search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:36
MENU CLOSE

Στην κυκλοφορία τέσσερις νέοι σταθμοί του Μετρό

25.07.2013 21:00
Στην κυκλοφορία τέσσερις νέοι σταθμοί του Μετρό - Media

Παραδίδεται στην κυκλοφορία, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό, μέχρι το Ελληνικό. Η επέκταση περιλαμβάνει, συνολικά, τέσσερις νέους σταθμούς (Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό).

Παραδίδεται στην κυκλοφορία, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό, μέχρι το Ελληνικό. Η επέκταση περιλαμβάνει, συνολικά, τέσσερις νέους σταθμούς (Ηλιούπολη, Άλιμος, Αργυρούπολη, Ελληνικό).

Μάλιστα, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πραγματοποίησε την Πέμπτη, επίσκεψη εργασίας στους νέους σταθμούς του Μετρό, ενώ τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί και η επέκταση προς Χαϊδάρι.

Οι σταθμοί των νοτίων προαστίων αναμένεται να εξυπηρετούν καθημερινά 80.000 επιβάτες. Σύμφωνα με «Τα Νέα», η εκτίμηση από την Αττικό Μετρό είναι ότι με την έναρξη της λειτουργίας της επέκτασης θα μειωθούν κατά 50.000 οι ημερήσιες μετακινήσεις με Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενώ η διαδρομή Ελληνικό – Σύνταγμα θα γίνεται σε 14 λεπτά.

Στην επέκταση του Ελληνικού θα χρησιμοποιηθούν πέντε συρμοί τρίτης γενιάς με έξι βαγόνια – από τους 17 που κατασκευάστηκαν στη Νότια Κορέα και βρίσκονται στο αμαξοστάσιο του Ελαιώνα. Οι υπόλοιποι 12 θα δρομολογηθούν στην επέκταση του Πειραιά.

Σε ό,τι αφορά στις υπόλοιπες -κυρίως υπό σχεδιασμό- γραμμές, οι συρμοί του  Μετρό θα αργήσουν να περάσουν… Ο μόνος σχεδιασμός που έχει αρχίσει να υλοποιείται είναι η επέκταση του Μετρό στον Πειραιά.

Στο μεταξύ, αναφορικά με την πολυδιαφημισμένη «γραμμή U» λόγω του σχήματος, η οποία θα ξεκινά από το Άλσος Βεΐκου και θα καταλήγει στον Ευαγγελισμό, συνολικού προϋπολογισμού 3,3 δισ. ευρώ, αυτή τη στιγμή γίνονται ασκήσεις επί χάρτου.

Το ίδιο συμβαίνει και με την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό από την Ανθούπολη προς το Ίλιον, η οποία περιλαμβάνει τρεις σταθμούς με συνολικό μήκος 3,5 χιλιομέτρων.

Για αυτό το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ, αυτή τη στιγμή «τρέχουν» οι μελέτες και, σύμφωνα με πηγές από την Αττικό Μετρό, ο στόχος είναι να γίνει η δημοπράτηση το 2014. Και βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί το προαναφερθέν ποσό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:36