search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:23
MENU CLOSE

Τέλος Σεπτεμβρίου το δεύτερο κύμα κινητικότητας

26.07.2013 05:40
Τέλος Σεπτεμβρίου το δεύτερο κύμα κινητικότητας - Media

Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου οριστικοποίησε το δεύτερο κύμα κινητικότητας στο Δημόσιο, στο οποίο θα συμμετέχουν όλα τα υπουργεία και αναμένεται να συμβεί στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου οριστικοποίησε το δεύτερο κύμα κινητικότητας στο Δημόσιο, στο οποίο θα συμμετέχουν όλα τα υπουργεία και αναμένεται να συμβεί στο τέλος του Σεπτεμβρίου.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις και να προχωρήσουν οι αλλαγές, οι οποίες, όπως είπε, δεν θα πρέπει να είναι πλέον οριζόντιες.
«Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως οι αλλαγές αυτές γίνονται για το καλό του τόπου. Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν», τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός έστειλε μάλιστα μήνυμα πως δεν θα ανεχτεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στελεχών της ΝΔ από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί καθώς δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσει η πορεία της χώρας στην έξοδο από την κρίση.
Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε μάλιστα πως περιμένει τη συμμετοχή όλων των υπουργών στις σχετικές διαδικασίες, θέλοντας έτσι να απαντήσει σε όσους υπουργούς δηλώνουν πως από πλευράς τους έχουν τελειώσει με την κινητικότητα.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι ο ορίζοντας ολοκλήρωσης του δεύτερου κύματος κινητικότητας είναι το τέλος Σεπτεμβρίου και διευκρίνισε ότι σε αυτό  θα συμμετέχουν όλα τα υπουργεία προσθέτοντας ότι βούληση της κυβέρνησης είναι «να αφήσουμε πίσω μας τις οριζόντιες παρεμβάσεις».
Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνισε ότι τα στοιχεία για τη μείωση του μεγέθους του Δημόσιου τομέα θα προέλθουν από την αξιολόγηση των δομών των υπουργείων, που όπως είπε χαρακτηριστικά «μας οδηγεί στον εντοπισμό των πλεοναζόντων θέσεων που θα αξιολογηθούν με αξιοκρατικές διαδικασίες για να ενταχθούν στην κινητικότητα».
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε σίγουρος ότι η χώρα θα εκπληρώσει τις μνημονιακές της υποχρεώσεις ως προς την κινητικότητα παρά το χρονικό ασφυκτικό πλαίσιο. Ερωτώμενος σχετικά, για το αν δηλαδή η κυβέρνηση θα προλάβει να βάλει στη διαδικασία της κινητικότητας 12.500 ανθρώπους που απαιτούνται ώστε να εκπληρωθεί η μνημονιακή δέσμευση της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «ο χρόνος είναι δεδομένος, η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο ακέραιο».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, καθώς και οι γενικοί γραμματείς όλων των υπουργείων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:22