search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:26
MENU CLOSE

Ένας Έλληνας του Χόλιγουντ στην Πάτμο

28.07.2013 21:00
Ένας Έλληνας του Χόλιγουντ στην Πάτμο - Media

Προερχόμενος από οικογένεια με το αρχετυπικά ελληνικό επίθετο Παπαδόπουλος, ο δις βραβευμένος με Όσκαρ σεναρίου Αλεξάντερ Πέιν θα βρεθεί στην Πάτμο, ως προσκεκλημένος του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Προερχόμενος από οικογένεια με το αρχετυπικά ελληνικό επίθετο Παπαδόπουλος, ο δις βραβευμένος με Όσκαρ σεναρίου Αλεξάντερ Πέιν θα βρεθεί στην Πάτμο, ως προσκεκλημένος του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου που θα διεξαχθεί στο νησί της Αποκάλυψης από τις 24 μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Έχοντας ξεχωρίσει για τα γλυκόπικρα ανδρικά πορτρέτα που σκιαγραφεί με διακριτικό χιούμορ («Σχετικά με το Σμιντ», «Πλαγίως»), ο Πέιν είναι ένα από τα πρωτοκλασάτα ονόματα της αμερικανικής κινηματογραφίας, που με μια πιο έξυπνη ή συστηματική διαχείριση θα μπορούσε να αποτελέσει κομμάτι και του ελληνικού σινεμά. Αντί πραγματικών προτάσεων συνεργασίας σε οποιοδήποτε επίπεδο που να ωφελεί και τις δυο πλευρές, ως συνήθως αρκούμαστε σε μια αόριστη περηφάνια για το ελληνικό αίμα που κυλά στις φλέβες κάποιου διεθνώς πετυχημένου συμπατριώτη.
Όλα αυτά φυσικά δεν θα έπρεπε να επισκιάζουν την αξιόλογη πρωτοβουλία ενός φεστιβάλ που στήνεται με κόπο και οικονομικές θυσίες, χωρίς να στοχεύει σε απλά πυροτεχνήματα. Εξάλλου, δίπλα στην παρουσία του Πέιν και του σπουδαίου Ελληνοαμερικανού διευθυντή φωτογραφίας Φαίδωνα Παπαμιχαήλ για τα κινηματογραφικά masterclasses και την προβολή της τελευταίας τους ταινίας με τίτλο «Nebraska», το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτμου ποντάρει σε ένα καλά επιλεγμένο πρόγραμμα και σε τολμηρές παράπλευρες δράσεις. Φέτος, η πιο χαρακτηριστική αφορά το Εργαστήριο Κινηματογραφίας, κατά τη διάρκεια του οποίου θα παραχθεί ένα μεγάλου μήκους σπονδυλωτό ντοκιμαντέρ αποτελούμενο από 9 μικρότερα. Ενιαίος τίτλος του πρότζεκτ είναι «Life in the borderlands», και πρωταγωνιστές του επιφανείς κάτοικοι του νησιού από κάθε κοινωνική ομάδα.
Για όποιον ενδιαφέρεται να πραγματοποιήσει ένα πέρασμα από την Πάτμο, να σημειώσουμε ότι το κοινό masterclass των Πέιν και Παπαμιχαήλ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιουλίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:26