search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:58
MENU CLOSE

Καψής: Δεν μπορεί να γίνει δεκτή η πρόταση των εργαζομένων

26.07.2013 11:01
Καψής: Δεν μπορεί να γίνει δεκτή η πρόταση των εργαζομένων - Media

Αρνητική απάντηση έδωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής στην πρόταση που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ για την άμεση λειτουργία της ΝΕΡΙΤ με τους εργαζομένους της ΕΡΤ, χωρίς την ύπαρξη ενδιάμεσου φορέα.

Αρνητική απάντηση έδωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής στην πρόταση που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ για την άμεση λειτουργία της ΝΕΡΙΤ με τους εργαζομένους της ΕΡΤ, χωρίς την ύπαρξη ενδιάμεσου φορέα.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 ο Παντελής Καψής απέρριψε την πρόταση των εργαζομένων δηλώνοντας ότι «δεν μπορεί να γίνει δεκτή η πρόταση των εργαζομένων» διότι, όπως σημείωσε, «αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ακυρωνόταν η πολιτική απόφαση του προηγούμενου διαστήματος, καθώς και οι δεσμεύσεις προς την Τρόικα».

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρότειναν στον αρμόδιο υφυπουργό να εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και οι ίδιοι να παράγουν το πρόγραμμα. Παράλληλα, θα «τρέξουν» οι διαδικασίες όσων επιθυμούν να αποχωρήσουν με σύνταξη από την ΕΡΤ.    

Η πρόταση των εργαζομένων της ΕΡΤ

Οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι συνυπολογίζοντας «τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ψήφιση του νόμου για τη ΝΕΡΙΤ για την επόμενη ημέρα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, την έωλη, και εν πολλοίς παράνομη, προκήρυξη 589 θέσεων εργασίας για ένα μεταβατικό μόρφωμα Δημόσιας Ράδιοτηλεόρασης, το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί από τις 44 ημέρες της αδιάλειπτης παρουσίας των εργαζομένων, με πλήρες πρόγραμμα υψηλού επιπέδου σε όλους τους τομείς που καλύπτει η ΕΡΤ», πρότειναν στον αρμόδιο υφυπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση:

«• Να ανοίξει άμεσα ο νέος θεσμικός φορέας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που διαδέχεται την ΕΡΤ και μάλιστα από τις εγκαταστάσεις της.

• Το πρόγραμμα θα συνεχίσουν να το παράγουν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

• Με ταχύτατες διαδικασίες θα γίνει η αποχώρηση όσων επιθυμούν να αποχωρήσουν με σύνταξη.

• Η ΝΕΡΙΤ θα λειτουργήσει όπως προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο. Μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, με ουσιαστικό διάλογο, με ανεξάρτητους φορείς και ενώσεις των εργαζομένων θα σχηματοποιηθεί και θα οριστικοποιηθεί το νέο οργανόγραμμα και ο νέος Γενικός Κανονισμός Προσωπικού.

Η πρόταση αυτή:

• Παρέχει στην κυβέρνηση μια ολοκληρωμένη λύση, η οποία είναι απολύτως σύμφωνη τόσο με το γράμμα, όσο και με το πνεύμα της προσωρινής απόφασης του ΣτΕ.

• Προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΕΡΤ, προασπίζοντας το συνταγματικό δικαίωμά τους στην εργασία

• Δεν κοστίζει ούτε ευρώ στον Έλληνα πολίτη (οι συνταξιοδοτήσεις επιβαρύνουν αποκλειστικά και μόνο την εταιρεία)

• Προσφέρει στην κοινωνία έναν πραγματικό Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα σε πολύ συντομότερο χρόνο από τη σύσταση του μεταβατικού μορφώματος, που μόνο περιπλοκές δημιουργεί, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για τους εργαζόμενους. Έναν φορέα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και στις υποχρεώσεις που πρέπει να καλύπτει μια δημόσια ραδιοτηλεόραση (πολιτισμό, ενημέρωση, ψυχαγωγία, αθλητισμό)».   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:54