search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:28
MENU CLOSE

Τι είχες Γιάννη…

29.07.2013 07:40

Θαυμάζει τον Σόιμπλε, μας είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε πρόσφατη συνέντευξή του. Σιγά μην και δεν το είχαμε καταλάβει.

Θαυμάζει τον Σόιμπλε, μας είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Σιγά μην και δεν το είχαμε καταλάβει.

Αν ο θαυμασμός του αφορούσε μόνο τα κινητικά προβλήματα του Σόιμπλε θα συμφωνούσαμε μαζί του χωρίς αστερίσκους.

Αλλά δεν πρόκειται μόνο γι’ αυτό.

Πρόσθεσε στην ίδια συνέντευξη, ότι προσπαθεί να πείσει τον γερμανό υπουργό Οικονομικών να ενστερνιστεί τα ελληνικά αιτήματα και ότι κάνουμε ότι μπορούμε  για να προωθήσουμε τις…γερμανικές μεταρρυθμίσεις!

Υποθέτουμε, ότι μεταρρυθμίσεις ο Στουρνάρας θεωρεί τις απολύσεις στο δημόσιο, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, την κατάργηση κάθε κοινωνικής παροχής, την ανελέητη επιδρομή φόρων σε μισθωτούς και μεσαία τάξη.

Αυτή δεν είναι η πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και τρία χρόνια με το μνημόνιο;

Αυτή την πολιτική εφαρμόζει ο Στουρνάρας με απόλυτη συνέπεια απέναντι στους δανειστές, έχοντας ως βασικούς υπερασπιστές εγχώριους κονδυλοφόρους και σχολιαστές, οι οποίοι από την πρώτη ώρα είναι τα τσιράκια και συμβουλάτορες της τρόικας.

Όποτε γίνουν οι εκλογές, τον Οκτώβριο – όπως διαρρέουν κάποιοι από το Μαξίμου για εκφοβισμό των βουλευτών – τον ερχόμενο Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές- όπως θέλει ο Βενιζέλος – ή ακόμα και αργότερα, ο Γιάννης Στουρνάρας και ο μέντοράς του Σόιμπλε, ελπίζουμε να πάρουν τις απαντήσεις τους από τους πολίτες.

Αν δε ο υπουργός Οικονομικών επιθυμεί να δοκιμάσει την τύχη του στην ως βουλευτής, ας δοκιμάσει να κατέβει υποψήφιος σε μια εκλογική περιφέρεια.

Εκεί θα δει την απήχηση της πολιτικής του και όχι στην προστασία που παρέχει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10