search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:04
MENU CLOSE

Τώρα και…Ιερό Real Estate!

29.07.2013 16:33
Τώρα και…Ιερό Real Estate! - Media

Ιερό ΤΑΙΠΕΔ για κοινές μπίζνες συστήνουν Εκκλησία και Κράτος προκειμένου να αξιοποιηθεί η υπολογίσιμη ακίνητη περιουσία που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών καθώς και στα νομικά πρόσωπα και τους φορείς που υπάγονται στην δικαιοδοσία της

Ιερό ΤΑΙΠΕΔ για κοινές μπίζνες συστήνουν Εκκλησία και Κράτος προκειμένου να αξιοποιηθεί η υπολογίσιμη ακίνητη περιουσία που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών καθώς και στα νομικά πρόσωπα και τους φορείς που υπάγονται στην δικαιοδοσία της, αλλά και για τα ακίνητα επί των οποίων διατηρεί περιουσιακά δικαιώματα η ασκεί διαχείριση και διοίκηση.
 
Σχετική τροπολογία των υπουργών Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα και Παιδείας & Θρησκευμάτων, Κ. Αρβανιτόπουλου που κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, προβλέπει την ίδρυση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρεία Αξιοποίησης Ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας» (ΕΑΕΑΠ) με αποκλειστικό σκοπό την διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση των παραπάνω ακινήτων.
 
Προσαρμόζοντας τους κανόνες της εκκλησιαστικής θεολογίας και της ασκητικής στο σκληρό έδαφος του…Real Estate, συνομολογείται ότι η Εταιρεία, θα λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, ενώ, η διάρκειά της ορίζεται στα 99 έτη και οι δύο εταίροι θα μετέχουν ισόποσα κατά 50% στο μετοχικό της κεφάλαιο που καθορίζεται στις 300.000 ευρώ. (1.000 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 300 ευρώ εκάστη)
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι πενταμελές και εκεί, το πάνω χέρι θα έχει η Ιεραρχία, καθώς θα διορίζει τα τρία από τα μέλη και θα υποδεικνύει τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο. (σ.σ: Εδώ που τα λέμε ίσως αυτή να είναι μια καθησυχαστική εγγύηση ότι μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα από τους κοσμικούς τεχνοκράτες, σχολίαζαν αυθωρεί στο Κοινοβούλιο…).
 
Ανεξάρτητα από την προσδοκώμενη αύξηση εσόδων, στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, επισημαίνεται ότι αναμένονται αντίστοιχα απώλειες, από την περιέλευση στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, ατελώς των δικαιωμάτων διαχείρισης των ακινήτων, καθώς και από την απαλλαγή από οποιοδήποτε φόρο, τέλος, ή άλλη επιβάρυνση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:04