search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:49
MENU CLOSE

Χάρη στους «εκπρόθεσμους» φορολογούμενους από το ΥΠΟΙΚ

30.07.2013 09:18
Χάρη στους «εκπρόθεσμους» φορολογούμενους από το ΥΠΟΙΚ - Media

Την απόφαση να μην επιβληθούν πρόστιμα σε όσους φορολογούμενους κατέθεσαν εκπρόθεσμα τις δηλώσεις τους πήρε το υπουργείο Οικονομικών.

Την απόφαση να μην επιβληθούν πρόστιμα σε όσους φορολογούμενους κατέθεσαν εκπρόθεσμα τις δηλώσεις τους πήρε το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δήλωσε πως θα υπάρξει επιείκεια σε όσους μέχρι σήμερα κατέθεσαν εκπρόθεσμα τις δηλώσεις τους με ΑΦΜ που έληγε σε 1 και 2, τονίζοντας ότι σε αυτές και μόνο τις περιπτώσεις θα γίνει προσπάθεια να αποφευχθούν τα πρόστιμα.
Για τους υπόλοιπους φορολογούμενους και πιο συγκεκριμένα για εκείνους που ο ΑΦΜ λήγει σε 3 και 4, κλπ, είπε πως δεν χρειάζεται να δοθεί παράταση, καθώς το σύστημα δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα. Ξεκαθάρισε ωστόσο, πως δεν θα δοθεί νέα παράταση για την υποβολή των δηλώσεων.
Ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε πως τη Δευτέρα σημειώθηκε ρεκόρ κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων, καθώς ξεπέρασαν τις 197.000 οι υποβολές, ενώ οι συνολικές υποβολές έχουν ξεπεράσει τα 3,6 εκατομμύρια.
Επίσης, προανήγγειλε ότι μαζί με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011 που έχει ήδη αποσταλεί, μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου θα αποσταλεί και ο ΦΑΠ του 2012, ενώ ο ΦΑΠ του 2013 θα πρέπει να αποσταλεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, προκειμένου οι υπόχρεοι να έχουν εξοφλήσει τις δόσεις τους το αργότερο μέχρι το Μάρτιο του 2014.
Αποκάλυψε πως μόλις 40.000 φορολογούμενοι έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους προς τις εφορίες στα πλαίσια της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες όφειλες και οι φόροι που έχουν καταβληθεί αντιστοιχούν σε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Οικονομικών ταυτόχρονα με τα στοιχεία για την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων ανακοίνωσε πως είναι ήδη διαθέσιμη στην διεύθυνση http://www.gsis.gr η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής αίτησης για την πάγια ρύθμιση 12 δόσεων (και σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 24) για ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν βεβαιωθεί μέσα στο 2013.
Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που έφεραν 8 στους 10 φορολογουμένους να καλούνται πριν την εκκαθάριση της δήλωσης τους στην Εφορία προκειμένου να προσκομίσουν τα σχετικά παραστατικά, τόνισε πως το υπουργείο κάνει προσπάθειες προκείμενου η διαδικασία των ελέγχων και διασταυρώσεων να επικεντρώνεται σε επίφοβους κωδικούς.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών στα πλαίσια αξιολογήσεως με βάση τα νέα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, οι φορολογούμενοι που καλούνται να στείλουν δικαιολογητικά είναι μόλις 86.000 εκ συνόλου 3,3 εκατομμυρίων δηλώσεων, δηλαδή το 2,5% περίπου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:45