search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:58
MENU CLOSE

Αλέξανδρος Αραβανάς: Iστορίες ελληνικής βίας στη Βενετία

31.07.2013 21:00
Αλέξανδρος Αραβανάς: Iστορίες ελληνικής βίας στη Βενετία - Media

Πριν από αυτόν ήταν ο Παναγιωτόπουλος με το «Delivery », ο Λάνθιμος με τις «Άλπεις» και η Τσαγγάρη με το «Attenberg». Τη μικρή αλλά πετυχημένη παράδοση των ελληνικών ταινιών στο Φεστιβάλ Βενετίας συνεχίζει τώρα ο Αλέξανδρος Αβρανάς με τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του «Miss Violence », που θα έχει την τιμή να διαγωνιστεί για το Χρυσό Λιοντάρι. 

Πριν από αυτόν ήταν ο Παναγιωτόπουλος με το «Delivery », ο Λάνθιμος με τις «Άλπεις» και η Τσαγγάρη με το «Attenberg». Τη μικρή αλλά πετυχημένη παράδοση των ελληνικών ταινιών στο Φεστιβάλ Βενετίας συνεχίζει τώρα ο Αλέξανδρος Αβρανάς με τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του «Miss Violence », που θα έχει την τιμή να διαγωνιστεί για το Χρυσό Λιοντάρι. Ο Αβρανάς, που δραστηριοποιείται και στα εικαστικά, επανέρχεται στο κινηματογραφικό προσκήνιο δυναμικά, με τη στήριξη της πανίσχυρης πλέον (και διεθνώς, αφού βρίσκεται πίσω από το «Πριν τα μεσάνυχτα» του Λινκλέιτερ και το «Only lovers left alive» του Τζάρμους) Faliro House του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου.
 
Όπως αρκετοί θα θυμούνται, το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Αβρανά με τίτλο «Without» υπήρξε μια ευκαιρία κερδι­σμένη και χαμένη την ίδια στιγμή: κερδισμένη επειδή έφυγε με επτά κρατικά βραβεία από τη Θεσσαλονίκη, χαμένη επειδή ο εν λόγω θρίαμβος αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης εναντίον των αδιαφανών μεθόδων στη μοιρασιά της πίτας των βραβείων. Κάπως έτσι, το όνομα του Αβρανά είχε την ατυχία να συνδεθεί με ένα ολόκληρο γερασμένο καθεστώς, που ήταν καιρός να δεχτεί επίθεση από το περίφημο κίνημα της «Ομίχλης» και να αντικατασταθεί από την Ακαδημία Κινηματογράφου.
 
Ίσως να του πήρε λίγο χρόνο, όμως ο Αβρανάς κατάφερε να αποτινάξει τη φανατική ρετσινιά μιας persona non grata και να επιστρέψει με μια ιστορία γύρω από την ανείπωτη βία και τα συγκαλυμμένα μυστικά στους κόλπους μιας ελληνικής οικογένειας. Στο «Miss Violence», όλα ξεκινούν από την πτώση της 11 χρονης Αγγελικής από το μπαλκόνι την η μέρα των γενεθλί­ων της. Τι θα μπορούσε να ωθήσει ένα μικρό κορίτσι στην πιο οριακή ανθρώπινη πράξη; Γιατί η οικογένειά της επιμένει ότι επρόκειτο για ατύχη μα και όχι για αυτοκτονία; Ο θάνατος του κοριτσιού θα ανοίξει πόρτες καλά κλειδωμένες, σε μια ταινία που ήδη κερδίζει τις εντυπώσεις από τις εικόνες του τρέιλερ. Κι απ’ ό,τι φαίνεται, η σκληρή πρώτη επαφή του Αβρανά με το ελληνικό σινεμά θα τον βγάλει όχι μόνο πιο δυνατό, αλλά και δημιουργικά ωριμότερο. Περισσότερα στη Βενετία.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:58