search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:42
MENU CLOSE

Απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΣΚΑΙ

01.08.2013 12:28
Απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΣΚΑΙ  - Media

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ εξαιτίας του κύματος των απολύσεων που σάρωσε τον σταθμό την Τετάρτη συνεχίζονται από τις δημοσιογραφικές ενώσεις.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ εξαιτίας του κύματος των απολύσεων που σάρωσε τον σταθμό την Τετάρτη συνεχίζονται από τις δημοσιογραφικές ενώσεις.

Νέα 24ωρη απεργία όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων που εργάζονται στον ΣΚΑΪ (τηλεόραση, ραδιόφωνο και Διαδίκτυο) αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ και της ΕΤΕΡ μέχρι την Παρασκευή (2/8, 13.00).

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις καταγγέλλουν το κλίμα «τρομοκρατίας που έχει δημιουργήσει η εργοδοσία στους συναδέλφους, καθώς προέβη σε 15 παράνομες, αντεργατικές και καταχρηστικές απολύσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των δημοσιογράφων Λεωνίδας Σακλαμπάνης».

Οι Ενώσεις ζητούν «την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων συναδέλφων, την επαναφορά της εργασιακής ειρήνης και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας και της επαγγελματικής υπόστασης των συναδέλφων».
Για την Παρασκευή 2 Αυγούστου, στις 10 το πρωί έχει προγραμματισθεί νέα συνέλευση των εργαζομένων δημοσιογράφων των σταθμών ΣΚΑΙ 100,3 και ΣΚΑΙ TV, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. 

«Φτάνει πια!» λένε οι εργαζόμενοι στον ΣΚΑΙ

Στο ψήφισμα τους οι δημοσιογράφοι του ομίλου ΣΚΑΙ δηλώνουν την αντίθεση τους στο κύμα απολύσεων που εξαπέλυσε η διοίκηση του σταθμού σημειώνοντας χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι:

«Αξίζει να επισημανθεί ότι στους 15 απολυμένους του Ομίλου, υπάρχουν 3 απολυμένες μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας, ένας απολυμένος παντρεμένος με παιδιά – όπου η σύζυγός του έχασε επίσης πρόσφατα τη δουλειά της από το κλείσιμο της ΕΡΤ – ενώ για 10 εξ αυτών ο όμιλος θα καταβάλλει μισθούς μέχρι το τέλος του 2013 σύμφωνα με την ατομική σύμβαση που είχαν υπογράψει! Δηλαδή η διοίκηση αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο να πληρώνει εργαζόμενους που δεν θα δουλεύουν στην επιχείρηση!
Έτσι, για άλλη μία φορά επαληθεύτηκε και φέτος με τον χειρότερο τρόπο το ανεπίσημο μότο του σταθμού «Και Υπογράφεις Και Απολύεσαι», στέλνοντας στην ανεργία μία σειρά απαραίτητων συναδέλφων για τη παραγωγή του δημοσιογραφικού προϊόντος, ενώ παράλληλα ο χαρακτήρας του σταθμού κινδυνεύει όσο ποτέ».

Σύμφωνα με το ψήφισμα των εργαζομένων, η κοινή Συνέλευση των εργαζομένων στον ΣΚΑΪ  στο Ραδιόφωνο, την Τηλεόραση και το Internet, λέει «Φτάνει πια!» και απαιτεί τα εξής:

-Επαναπρόσληψη των συναδέλφων που το επιθυμούν και ακύρωση των αντικοινωνικών απολύσεων που οδηγούν συναδέλφους με παιδιά σε αδιέξοδο, καθώς δεν έχουν κανένα εργαζόμενο στο νοικοκυριό τους.

-Πραγματική δέσμευση για πάγωμα των απολύσεων.

-Η διοίκηση να σταματήσει να κρύβεται και να έρθει σε άμεση επαφή με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για να αποκαλύψει τις προθέσεις της όσον αφορά τον χαρακτήρα του σταθμού, αλλά και την τήρηση των εργασιακών υποχρεώσεών της (ωράριο, τυφλές περικοπές στις στάσεις εργασίας κλπ).

-Επαναπρόσληψη του εκλεγμένου εργασιακού εκπροσώπου των συντακτών του Ραδιοφώνου.

Ολόκληρο το ψήφισμα των δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:42