search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:38
MENU CLOSE

Η σελίδα του λοξού

02.08.2013 21:00
oldphotospod_0108_062_cmyk1375431130.jpg

◆ Την πρώτη του Αυγούστου, όταν ο χειμώνας εμφανίζεται στα πρωτοσέλιδα των παροιμιών, ο ήλιος εξακολουθεί να αφήνει στις μικρές σκέψεις το θαύμα της αυτοκρατορίας του.

◆ Την πρώτη του Αυγούστου, όταν ο χειμώνας εμφανίζεται στα πρωτοσέλιδα των παροιμιών, ο ήλιος εξακολουθεί να αφήνει στις μικρές σκέψεις το θαύμα της αυτοκρατορίας του.
◆ Η καλοκαιρία συμμετέχει στη σύνθεση και στη θολή γραμμή οι ανακοινώσεις, δυσνόητες απαγγελίες, επαναλαμβάνουν τα όμοια ανερυθρίαστα.
◆ Με απροσμέτρητη χαρά οι λουόμενοι ξαπλώνουν τα κάλλη τους στα πλαστικά ανάκλιντρα δίνοντας στα γέλια τους υπότιτλους ευφυολογημάτων συλλογιστικής κρίσεως γενικής.
◆ Χαμένοι μες στην ψευδαίσθηση των λίγων στιγμών περνούν στη χαρά εγκαταλείποντας την εμμονική διάθεση των παρείσακτων σκέψεων του επερχόμενου. Και ο ήχος μάστορας αποπροσανατολισμού δίνει την προστακτική της απορρίψεως στους εφιάλτες του επιμυθίου.
◆ Στην πολιτεία συνεχίζεται η πανικόδρομη εφαρμογή των κανόνων ενώ ο μορφασμός της δύσλαλης απαντήσεως γράφει την απορία με τον τρόπο του.
◆ Η θάλασσα πέρασε απ’ την άλλη μεριά του βράχου και κάποια φωνήεντα ανοικτά έριξαν τα βλέμματα ξαφνιάζοντας τα κρυμμένα σώματα. Και ένα χαμηλωμένο πρόσωπο έκρυψε τη γύμνια του απ’ τις σταγόνες.
◆ Κι έδωσε η διαφάνεια το απεικόνισμα της αμαρτίας.
◆ Μεγάλα λόγια στους καφενέδες και στα τσουγκρίσματα μικροκακίες της αγάπης της παλιάς μπερδεύονται με τον αποπροσανατολισμό των νοημάτων. Φωνές στα ανεβοκατεβάσματα, κόκκινη οργή στη διαφωνία και στα γέλια η ισορροπία, θεότητα της συμφιλίωσης να φέρνει το αποτέλεσμα.
◆ Στο σκοτεινό οι συλλαβές αργόσυρτες αφήνουν τη συνέχεια στη ρητορεία και στην εγκατάλειψη το τοπίο να στολίζει στα ξέφτια του τη θάλασσα.
◆ Περασμένη ώρα και στο λευκό που ξεχώρισε μια φωτογραφία στον παλιό τοίχο έδειξε το ίδιο περιστατικό στη διάρκεια του ίδιου χρόνου.
◆ Παλλιλογία των καιρών στη μουσική της μέγιστης επαναλήψεως.

Mυογράφημα
Έβαλε τα καλά της και στρογγυλοκάθισε. Χρυσάφια και πετράδια σ’ όλα τα χρώματα.

Στην προκυμαία, στην ψάθινη καρέκλα, ξεχείλιζε η αισθαντικότητα αφήνοντας στις παραπομπές τα μυστικά της αναποδογυρισμένης παλάμης. Ένα καπέλο λευκό με λαστιχάκι στον λαιμό για τις ορέξεις του βοριά και βραχιόλια στους βραχίονες κρουστά των κινήσεων στο φευγιό των διαθέσεων.

Στα γέλια τα σχόλια ανακατεμένα και τα κοιτάγματα στην ενοχή της αδιακρισίας αντιπάλευαν στο λιοπύρι με κάποιες σταγόνες ιδρώτα που φανερώθηκαν ξαφνικά στα σκαμμένα πρόσωπα.

Κι η διάθεση να παίρνει τις διαστάσεις του μεσοκαλόκαιρου και στις ευχές στον θόρυβο των ποτηριών η ευτυχία του απρόσμενου μάζεψε στο καταμεσήμερο το γέλιο το γάργαρο.

Γιώργη, βάλε στην κυρά ένα στην υγειά της, να φεύγει η προσταγή μες στην κατάφαση και εκείνη η ντροπή στο μικρό στρίψιμο της κεφαλής να ζωγραφίζει το αποκορύφωμα του μεγαλείου.

Στο ανασήκωμα των χεριών, στα μικρά τετράδια των στιγμών, ασπρόμαυρα τα καθημερινά, γράφουν ασταμάτητα.
 
Σησαμούς
Στο φύλλο
Παιχνιδίζοντας με το ανήδυστο
Στη χρωματική εμμετρία
Αντί πινακίου
Να φεύγει στο πλατάγισμα
Ο μορφασμός με το μονοσύλλαβο
Του συμφώνου της ηδονής
Στα ομόρριζα του μεγίστου
Του ρήματος
Ήδομαι
Στο εγώ
Στο εσύ
Χωρίς άλλο πρόσωπο
Ούτε αριθμό
Μόνο με την αναπνοή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:37