24/11/2020 11:23:02

ΣΥΡΙΖΑ: «Αναδεικνύεται μια Ελλάδα έρμαιο των ξένων συμφερόντων»

ΤΑΙΠΕΔ: Στα 535 εκατ. το αντίτιμο για το 66% του ΔΕΣΦΑ - Media
Την έντονη διαφωνία του με την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ εξέφρασε με εκτενή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για μια Ελλάδα «έρμαιο των ξένων συμφερόντων».

«Ο ΔΕΣΦΑ όπως και η ΔΕΠΑ, τα ΕΛΠΕ και η ΔΕΗ, αποτελούν εργαλεία άσκησης εθνικής ενεργειακής πολιτικής και ως εκ τούτου δεν είναι προς πώληση, ούτε παζαρεύεται το τίμημά τους» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί την κυβέρνηση για υποκρισία και δουλοπρέπεια.

Από την εξέλιξη των γεγονότων, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «αναδεικνύεται μια Ελλάδα έρμαιο των ξένων συμφερόντων, μια Ελλάδα που, όχι μόνο δεν απεμπλέκεται, αλλά βυθίζεται παραπέρα στην εξάρτηση. Μια χώρα διαθέτει γεωπολιτική αξία όταν ασκεί εθνικά ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική κι όταν αποτελεί γέφυρα φιλίας και καλής γειτονίας με τους λαούς του κόσμου. Κάτι που δυστυχώς δεν βλέπουμε σήμερα».
Τέλος σημειώνει ότι χρειάστηκε ένας μήνας για να ολοκληρωθεί η συμφωνία από την στιγμή που ανακοινώθηκε, χωρίς να εξηγεί η κυβέρνηση τα αίτια που οδήγησαν στην καθυστέρηση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.