search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:22
MENU CLOSE

Lay the favorite

08.08.2013 08:20
Lay the favorite - Media

Έχοντας υπερασπιστεί τη σκηνοθετική του υπογραφή ως δημιουργού καλλιτεχνικών επιτυχιών μεγάλου βεληνεκούς αλλά και ως κατασκευαστή κωμωδιών που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν από τον σωρό, ο Στίβεν Φρίαρς εδώ βρίσκεται εμφανώς σε φάση διεκπεραίωσης, και μάλιστα όχι ιδιαίτερα κεφάτης.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Φρίαρς
Πρωταγωνιστούν: Ρεμπέκα Χολ, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Μπρους Γουίλις
 
Έχοντας υπερασπιστεί τη σκηνοθετική του υπογραφή ως δημιουργού καλλιτεχνικών επιτυχιών μεγάλου βεληνεκούς («Επικίνδυνες σχέσεις», «Η βασίλισσα») αλλά και ως κατασκευαστή κωμωδιών που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν από τον σωρό («High fidelity», «Η επεισοδιακή επιστροφή της Ταμάρα Ντρου»), ο Στίβεν Φρίαρς εδώ βρίσκεται εμφανώς σε φάση διεκπεραίωσης, και μάλιστα όχι ιδιαίτερα κεφάτης.
 
Με τη Ρεμπέκα Χολ στον ρόλο της σέξι πρώην στριπτιζέζ που καταλήγει άσος των αθλητικών στοιχημάτων στο Λας Βέγκας, το «Lay the favorite» δεν ποντάρει τόσο σε αναπάντεχες ανατροπές όσο στην αβάσταχτη ελαφρότητα με την οποία σερβίρει τους χαρακτήρες – καρικατούρες και την κωμικο-αισθηματική διαπλοκή τους ως ιδανικής συνοδείας παγωμένης μπίρας. Απογοητευτικά ρηχό, αν σκεφτεί κανείς πως η ταινία του Φρίαρς βασίζεται στις αληθινές εμπειρίες της Μπεθ Ρέιμερ, που γνώρισε τον υπόκοσμο από την καλή και την ανάποδη, για να καταλήξει διακεκριμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας στα 36 της. Αν παραμερίσουμε τις δυνατότητες της αυθεντικής ιστορίας, τότε το «Lay the favorite» προσφέρει μια μετρίως απενοχοποιημένη διασκέδαση, που θα μπορούσε να ενισχυθεί από νότες πιο πικάντικες, διεστραμμένες ή σε κάθε περίπτωση εξεζητημένες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:21