14/12/2018 06:37:04
13.5.2010

Γεωργική... πολεοδομία

Γεωργική... πολεοδομία - Media

Είναι γεγονός πως βρισκόμαστε σε μια αμετάκλητη πορεία προς τον αφανισμό βασικών πόρων μας από την φύση. Η Γεωργική Πολεοδομία είναι ένα προτεινόμενο έργο που βρήκε τη λύση και επιχειρεί να συνδυάσει την αρχέγονη γεωργία με τις σύγχρονες κατασκευές…

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως κάθε επίπεδο της κατασκευής έχει την δική του βεράντα, όπου μπορεί να καλλιεργηθεί από ιδιώτες ή από ολόκληρη την κοινότητα, ενώ οι συγκομιδές μπορούν να μοιραστούν ή ακόμα και να πουληθούν...

Το ακανόνιστο σχήμα σχεδιάστηκε για να μπορεί να ακολουθεί την πορεία του ήλιου, έτσι ώστε να παίρνουν τα φυτά όσο περισσότερο ηλιακό φως γίνεται. Το δε υπόστρωμα δεν θα είναι μόνο κατάλληλο για καλλιέργεια, αλλά θα είναι και εφοδιασμένο με μονωτικό υλικό που θα παρέχει τις απαραίτητες θερμοκρασίες όλες τις εποχές.

Τέλος, πέρα από την καλλιέργεια γεωργικών ειδών, το ιδιαίτερο κτήριο, σαν ζωντανός οργανισμός, θα μπορεί να… αυτορυθμίζεται!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.