search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 09:58
MENU CLOSE

Στουρνάρας: «Περισσότερα από 20 δισ. ευρώ είναι κρυμμένα σε μπαούλα και στρώματα»

09.08.2013 08:26
26 βουλευτές της ΝΔ την «πέφτουν» στον Στουρνάρα… - Media

Στην ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών, τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Στην ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών, τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
 
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι για να πετύχει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι καταθέσεις αλλά και τα χρήματα που σήμερα «είναι σε μπαούλα και στρώματα» τα οποία εκτίμησε ότι είναι περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ
 
Σχετικά με την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία από το 2014 ανέφερε ότι αυτό το ενδεχόμενο εξετάζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης ωστόσο πρόσθεσε ότι θα εφαρμόζεται με ορισμένα κριτήρια.
 
Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι δύσκολα θα μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ δήλωσε ότι οι αποδείξεις δεν θα είναι προϋπόθεση για το αφορολόγητο, και πως η κυβέρνηση εξετάζει κάποια αλλά κίνητρα ώστε να ζητούν αποδείξεις οι πολίτες.

Τέλος επανέλαβε ότι σε περίπτωση δημοσιονομικού κενού δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα και σε ερώτηση σχετικά με το αν θα χρειαστούν νέες αποχωρήσεις στο δημόσιο άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 09:57