search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:55
MENU CLOSE

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Συντονισμένη επίθεση φίμωσης της ΕΡΤ

09.08.2013 14:15
Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Συντονισμένη επίθεση φίμωσης της ΕΡΤ - Media

Συντονισμένη επίθεση φίμωσης της ΕΡΤ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Συντονισμένη επίθεση φίμωσης της ΕΡΤ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο ertopen.com, «σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες επιχείρηση για το κλείσιμο των πομπών που αναμετέδιδαν το πρόγραμμα της ΕΡΤ αναλογικά». Η επιχείρηση φίμωσης, σύμφωνα πάντα με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ξεκίνησε από τα Στείρα Ευβοίας και ακολούθησαν οι πομποί στο Βίτσι της Φλώρινας, στο Πήλιο και στη Μυτιλήνη, με αποτέλεσμα να σιγήσει η ΕΡΑ Αιγαίου.

Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι από την συχνότητα της ΝΕΤ να εκπέμπει η ΔΤ και από της ΕΤ3 το κανάλι της Βουλής.
 
«Εμείς δεν το βάζουμε κάτω, παραμένουμε εδώ και κρατάμε την ΕΡΤ ζωντανή σε πείσμα όσων ζητούν να την αφήσουμε να βυθιστεί στο έρεβος και να συνυπογράψουμε τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της εντασσόμενοι στο στρατόπεδο της ΔΤ», αναφέρουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι περιγράφουν την διαδικασία του κλεισίματος των πομπών της ΕΡΤ ως εξής:
 
«Μετά τη χθεσινή επιχείρηση εναντίον των πομπών στα Στείρα, σήμερα σειρά είχε το κέντρο εκπομπής στο Βίτσι της Φλώρινας. Εκεί αρχικά κόπηκαν οι γραμμές του ΟΤΕ και όταν οι τεχνικοί της ΕΡΤ επιχείρησαν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του πομπού τότε εμποδίστηκαν από άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας.
 
»Την ίδια ώρα, έφτανε στο Πήλιο από την Αθήνα τετραμελές κλιμάκιο που αποτελούταν από έναν πρωτοδίκη, ένα τεχνικό, έναν κλειδαρά και έναν αστυνομικό, με αποστολή να «πέσει» και εκεί η αναμετάδοση του σήματος, κάτι που δυστυχώς πραγματοποιήθηκε.
 
»Στην Όλυμπο της Μυτιλήνης το κλείσιμο του κέντρου εκπομπής έγινε στις 11:30 το πρωί από ''καλοθελητή'' ιδιοκτήτη τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να σιγήσει η ΕΡΑ Αιγαίου από τους περισσότερους από τους αναμεταδότες της στα νησιά».
 
«Η φωνή μας φτάνει πλέον μέσω της συχνότητας 103 στα FM στο νοτιοανατολικό τμήμα της Λέσβου και μέσω του Internet σε όλο τον κόσμο. Συνεχίζουμε να είμαστε κοντά σας, παράγουμε πλήρες πρόγραμμα και αγωνιζόμαστε για να εφαρμόζουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Λέσβου.
 
ΠΟΕΣΥ: Ποιος ψεύδεται: η EBU ή ο Παντελής Καψής;
 
Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αναφέρει:
 
«Μπαράζ επιθέσεων από την κυβέρνηση Σαμαρά με στόχο την οριστική φίμωση της φωνής των εργαζομένων στην ΕΡΤ. “Ρίχνουν” τον ένα μετά τον άλλο  τους πομπούς από όπου αναμεταδίδεται αναλογικά το  πρόγραμμα της ΝΕΤ.
 
Ξεκίνησαν από τα Στείρα Ευβοίας, προχώρησαν στο Βίτσι της Φλώρινας, ακολούθησε ο πομπός του Πηλίου και της Μυτιλήνης. Άραγε αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης στην πλήρη κάλυψη του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ; Ενοχλήθηκαν από την επαγγελματική επάρκεια των  εργαζομένων στην ΕΡΤ που με δημοσιογραφικά αμιγώς κριτήρια δίνουν την μάχη της ενημέρωσης;
 
Ισχυρίζεται ο αρμόδιος Υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ότι με τη σύμφωνη γνώμη της EBU θα αναμεταδώσει η “ΔΤ” τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου που ξεκινά στις 10 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 18 στη Μόσχα. Μαθαίνουμε πως τα δικαιώματα όμως αυτά τα διαχειρίζεται η ιδιωτική σουηδική εταιρεία. Αλήθεια ποιος ψεύδεται; 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ και τους εργασιακούς εκπροσώπους στην ΕΡΤ, με επιστολή που απέστειλαν ρωτούν την ΕΒU εάν είναι εν γνώσει ή εν αγνοία της αυτά που γίνονται. Εάν αναγνωρίζει τελικά ως νόμιμο αυτό το μόρφωμα που λέγεται ''ΔΤ''; 

Αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και ο Πρόεδρος της Διεθνούς  Ομοσπονδίας  Δημοσιογράφων, Τζιμ Μπουμέλα».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:51