search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:05
MENU CLOSE

Το γυμναστήριο του Γιώργου πουλήθηκε για 50.000 ευρώ

12.08.2013 06:17
Το γυμναστήριο του Γιώργου πουλήθηκε για 50.000 ευρώ - Media

Πωλήθηκε τελικά την περασμένη εβδο­μάδα, έναντι 50.000 ευρώ, ο εξοπλι­σμός του περίφημου γυμναστηρίου της Ιπποκράτους στα παλιά γραφεία του ΠΑ­ΣΟΚ. Χρήματα τα οποία, σύμφωνα με τον γενι­κό διευθυντή του κόμματος, Νίκο Σαλαγιάννη, δόθηκαν στους εργαζόμενους που είναι απλή­ρωτοι.

Πωλήθηκε τελικά την περασμένη εβδο­μάδα, έναντι 50.000 ευρώ, ο εξοπλι­σμός του περίφημου γυμναστηρίου της Ιπποκράτους στα παλιά γραφεία του ΠΑ­ΣΟΚ. Χρήματα τα οποία, σύμφωνα με τον γενι­κό διευθυντή του κόμματος, Νίκο Σαλαγιάννη, δόθηκαν στους εργαζόμενους που είναι απλή­ρωτοι. Από την πώληση εξαιρέθηκε μικρό μέ­ρος του εξοπλισμού, το οποίο θα δωρισθεί μα­ζί με άλλον εξοπλισμό στο Ίδρυμα Αποκατάστα­σης Αναπήρων Αγίων Αναργύρων.
 
Αγοραστής του εξοπλισμού είναι ένας επαγγελματίας του χώρου, ο οποίος ετοιμάζει γυμνα­στήριο στην Αθήνα. Οι προσπάθειες προκειμέ­νου να βρεθεί αγοραστής διήρκεσαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, δέκα ολόκληρους μήνες.
 
Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ αρχικά είχε αποτιμήσει την αξία των 26 μηχανημάτων σε 120.690,82 ευρώ και είχε στείλει σχετικές επιστολές σε όλα τα γυμναστήρια με συνημμένη τη λίστα με τις τιμές των οργάνων, προκειμένου να βρεθεί αγο­ραστής. Ωστόσο, το ενδιαφέρον ήταν μειω­μένο. Τελικά, ο αγοραστής βρέθηκε και άρχισαν οι διαπραγματεύ­σεις. Λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος και ελέω κρίσης το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι αναγκάστηκε να χαμηλώσει τον πήχη των οικονομικών του απαιτήσε­ων, και έτσι η συμφωνία έκλεισε το μεσημέρι της περα­σμένης Δευτέρας.


 
«Δύσκολη υπόθεση»
 
Όπως εξήγησε, μιλώντας στη Real news ο Ν. Σαλαγιάννης η πώλη­ση του εξοπλισμού αποδείχθηκε ότι δεν ήταν διόλου εύκολη υπό­θεση. «Εδώ και δέκα μήνες είχαμε στείλει επιστολή σε όλα τα γυμνα­στήρια, αλλά το ενδιαφέρον δεν ήταν ζωηρό. Οι επαγγελματίες του χώρου αγοράζουν συνήθως έτοιμο τον εξοπλισμό από γυμναστήρια που έκλει­σαν», ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα χρήματα αυτά δόθηκαν αμέσως στους εργαζόμενους. Είναι έξι μήνες απλήρωτοι και περνάνε δύσκολες στιγμές. Αυτό είναι και το θέμα που μας απασχολεί πιο πολύ. Τουλάχιστον να πάρουν μια ανάσα».
 
Σημειώνεται ότι στη λίστα του προς πώληση εξοπλισμού γυμναστικής περιλαμβάνονταν εξει­δικευμένα και πανάκριβα μηχανήματα, όπως ένα μηχάνημα για την εκγύμναση των γλου­τών αξίας 4.000 ευρώ, αλλά και τρεις διά­δρομοι με τηλεόραση αξίας 6.235 ευρώ έκαστος που δεν συναντά κανείς ούτε σε πολυτελή ιδιωτικά γυμναστήρια.
 
Σε μονάδα αποκατάστασης
 
Σε κάθε περίπτωση, πάντως ο Ν. Σαλαγιάννης διευκρίνισε ότι προηγουμένως εξαιρέθηκε από τη λίστα με τα προς πώληση όργανα μικρό μέρος του εξοπλισμού γυμναστικής για τον οποίο εκδή­λωσε ενδιαφέρον το Ίδρυμα Αποκατά­στασης Αναπήρων: «Είναι όργανα για τα οποία εκδηλώθηκε ενδια­φέρον από τη μονάδα αποκατάστασης Αγίων Αναργύρων. Σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ιδρύματος θα δοθούν και άλλα πράγματα τα οποία έχουν ανάγκη, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές γραφεία, τραπέζια, καρέκλες ξενοδοχειακός εξοπλισμός κ.λπ. Αυτό το θέμα θα διευθετηθεί πλή­ρως το αμέσως προσεχές διάστημα. Θα τους δώσουμε ό,τι χρειάζονται και μπορούμε να τους προσφέρουμε».
 
Όπως κι αν έχει, για το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι δεν υπάρχει πια η «Ιπποκράτους22». Πλέον υπάρ­χει μόνο η «Χαριλάου Τρικούπη 50»: τα παλιά ιστορικά γραφεία, όπου εγκαταστάθηκαν εκ νέ­ου τα στελέχη του κόμματος με επικεφαλής τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και μπορεί τα στελέχη από τα 4.500τ.μ. της Ιπποκράτους να «στριμώχθηκαν» στα 1.250τ.μ., αλλά, όπως είπαν χαρακτηριστι­κά στην «Κ», «βολευτήκαμε μια χαρά» και «αι­σθανόμαστε πιο οικεία, πιο συντροφικά». Όσο για την καινούργια επίπλωση της Ιπποκράτους αυτή δεν μεταφέρθηκε στα ιστορικά γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη. Εκεί αξιοποιήθηκαν τα έπιπλα που ήδη υπήρχαν στο κτίριο. Τα στελέ­χη που έχουν εγκατασταθεί στα γραφεία λένε ότι η τύχη των καινούργιων επίπλων που είχαν αγοραστεί«είναι ένα πρόβλημα. Θα προσπαθή­σουμε να τα παραχωρήσουμε, για να εξυπηρε­τηθούν πολίτες. Δεν θέλουμε να μείνουν και να σαπίσουν στις αποθήκες. Είναι κρίμα».

(Αναδημοσίευση από το www.real.gr)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:05