search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:47
MENU CLOSE

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες μετανάστες της Αμυγδαλέζας

12.08.2013 06:32
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες μετανάστες της Αμυγδαλέζας - Media

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, οδηγούνται οι συλληφθέντες αλλοδαποί, οι οποίοι δεν κατάφεραν να αποδράσουν κατά  τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων, στο Κέντρο Προαναχωρησιακής Κράτησης Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας. 

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, οδηγούνται οι συλληφθέντες αλλοδαποί, οι οποίοι δεν κατάφεραν να αποδράσουν κατά  τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων, στο Κέντρο Προαναχωρησιακής Κράτησης Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας. 

Δέκα αλλοδαποί κατάφεραν να αποδράσουν, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της στάσης κρατουμένων, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της αντίστασης, της απόδρασης και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών. 
 
Για τα όσα έγιναν στην Αμυγδαλέζα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τσουκαλάς ανέφερε ότι το κόμμα του μαζί με ξένες οργανώσεις «έχουν καταγγείλει ότι οι συνθήκες κράτησης στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας είναι απάνθρωπες και εξευτελιστικές, γεγονός που επιδεινώνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες. Στις συνθήκες αυτές, που χειροτερεύουν με την εντεινόμενη δραστηριότητα του Ξένιου Δία και έχουν καταγγελθεί και από ενώσεις αστυνομικών, η εξωφρενική παράταση της κράτησης από 12 σε 18 μήνες κάνει το πρόβλημα εκρηκτικό και δημιουργεί απόγνωση στους κρατούμενους. Η απόγνωση, και μαζί η ματαιωμένη ελπίδα για ζωή και ελευθερία, είναι οι αιτίες της εξέγερσης των φυλακισμένων στην Αμυγδαλέζα. Η απόγνωση, και μαζί η εξέγερση, είναι καρποί της απάνθρωπης πολιτικής του κ. Δένδια, που επιμένει στον ρατσιστικό Ξένιο Δία και την εφαρμογή της κράτησης, ενώ η αναποτελεσματικότητά τους είναι καταφανής ακόμα και με τα μέτρα του υπουργείου.

«Η βίαιη καταστολή της εξέγερσης, τα χημικά και ορισμένα κίτρινα “ρεπορτάζ” δεν μπορούν να κρύψουν άλλο ένα αποτυχημένο “success story” της κυβέρνησης. Ζητάμε να ερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες για χρήση βίας από αστυνομικούς πριν, και για εκατέρωθεν τραυματισμούς μετά την επέμβαση των ειδικών μονάδων της ΕΛΑΣ, καθώς και για απειλές ότι οι κρατούμενοι δεν θα έχουν πρόσβαση στη διαδικασία αίτησης ασύλου σε δεύτερο βαθμό. Κυρίως, όμως, ζητάμε να κλείσουν άμεσα τα στρατόπεδα και τα κρατητήρια-κολαστήρια, και αντί γι’ αυτά, να λειτουργήσουν επιτέλους ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, που να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εξατομικευμένη κρίση για μετανάστες και πρόσφυγες που δικαιούνται διεθνή προστασία» ανέφερε επίσης ο κ. Τσουκαλάς.
 
Από την πλευρά του ΚΚΕ το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος εξέδωσε το παρακάτω σχόλιο:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος των μεταναστών. Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Αμυγδαλέζα έχει βαριές ευθύνες. Η δική της πολιτική και η πολιτική της ΕΕ ευθύνεται για τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά, εντείνει το κυνήγι σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων, τους φυλακίζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, εγκλωβίζει χιλιάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους στην Ελλάδα, με τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ και τη συνθήκη Σένγκεν. Ο λαός πρέπει να απαιτήσει το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και τη δημιουργία ανοιχτών κέντρων φιλοξενίας, τη νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε όσους το δικαιούνται και ταξιδιωτικών εγγράφων για να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:47