search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:56
MENU CLOSE

Ο Μπένι, ο Σημίτης και οι άλλοι…

12.08.2013 08:25

Τάραξε τα φαινομενικά ήρεμα νερά του ΠΑΣΟΚ η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, την περασμένη Δευτέρα, Βενιζέλος και Σημίτης, κατά την οποία – σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη – συζήτησαν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. 

Τάραξε τα φαινομενικά ήρεμα νερά του ΠΑΣΟΚ η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, την περασμένη Δευτέρα, Βενιζέλος και Σημίτης, κατά την οποία – σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη – συζήτησαν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι η επικοινωνία αυτή υπήρξε έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα και σε μια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ είναι στον πάτο…

Στόχος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι η συσπείρωση των ιστορικών στελεχών, εν όψει της προσπάθειας που γίνεται προκειμένου να πυροδοτηθεί η προσέλκυση και πάλι, όχι μόνο επώνυμων, αλλά και μικρομεσαίων στελεχών που τα τελευταία μνημονιακά χρόνια έχουν πλήρως αδρανοποιηθεί ή έχουν εγκαταλείψει οργανωτικά και πολιτικά το Κίνημα.

Δεν αποκλείεται στο προσεχές διάστημα ο Μπένι να έχει επικοινωνία και με άλλα ιστορικά και ηγετικά στελέχη, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ίδρυσή του αλλά και στην πορεία του ΠΑΣΟΚ για μεγάλο χρονικό διάστημα… Έτσι, δεν αποκλείεται να δούμε τον Λαλιώτη, τη Βάσω Παπανδρέου, τον Σκανδαλίδη, τον Παπουτσή, ακόμη και τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο οι σχέσεις είναι τεταμένες, να επικοινωνούν με τον Βενιζέλο, χωρίς να αποκλείεται – όπως μας έλεγε κομματικό στέλεχος – κάποιοι από αυτούς να επαναδραστηριοποιηθούν στα ζητήματα του πολιτικού σχεδιασμού και της οργανωτικής ανασυγκρότησης… Το προσκλητήριο επισήμως θα γίνει στις αρχές Σεπτέμβρη, οπότε το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει σειρά εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα με αφορμή την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη. Προσπάθεια της Χαριλάου Τρικούπη είναι, εκτός από τις εκδηλώσεις αυτές, να γίνει και μια μεγάλη εκδήλωση, όπου θα συμμετάσχουν όχι μόνο τα στελέχη του κόμματος, αλλά και αντιπροσωπείες ξένων κομμάτων, πιθανώς δε και ξένοι ηγέτες σοσιαλιστικών κομμάτων, κυρίως ευρωπαϊκών…

Το ΠΑΣΟΚ διανύει τη χειρότερη ιστορική περίοδό του και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς αν η προσπάθεια αυτή θα πετύχει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:56