search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:39
MENU CLOSE

Κεδίκογλου για πλειστηριασμούς: Όποιος μπορεί να πληρώσει, θα πληρώσει

12.08.2013 13:21
Ρύθμιση οφειλών για 80.000 δανειολήπτες - Διαγραφή χρέους για 49.000 - Media

«Εκείνος ο οποίος θα μπορεί να πληρώσει, θα κληθεί να πληρώσει. Και εκείνος που δεν μπορεί, θα προστατεύεται», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του.

«Εκείνος ο οποίος θα μπορεί να πληρώσει, θα κληθεί να πληρώσει. Και εκείνος που δεν μπορεί, θα προστατεύεται», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
 
Όπως ανέφερε, θα μπουν κριτήρια που θα καθορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον υπουργείο Οικονομικών.
 
«Πρώτος γνώμονας, η προστασία των ευαίσθητων, των αδύναμων. Δεύτερος γνώμονας να μην καταρρεύσει πλήρως η αγορά ακινήτων, να υπάρχει η έννοια της στεγαστικής πίστης και για τους νέους», είπε, ενώ πρόσθεσε πως δεν τίθεται ζήτημα για τις πρώτες κατοικίες όσων βρίσκονται σε θέση αδυναμίας.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμα ότι πρέπει τα κριτήρια να καθοριστούν επακριβώς και να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση που θα προστατεύει εκείνους που έχουν ανάγκη,
 
«Αν δεν κάνουμε τίποτα, 31 Δεκεμβρίου, θα αίρεται κάθε προστασία. Λοιπόν, πρέπει στο Κοινοβούλιο να βρούμε, να συμφωνήσουμε στην καλύτερη δυνατή λύση», είπε.
 
Τέλος, χαρακτήρισε εφιαλτικό των ποσοστό 65% της ανεργίας των νέων, ενώ για όσους φοροδιαφεύγουν, ανέφερε πως «έχουμε "πειράξει" ακόμη και θεωρούμενα "άσυλα" φοροδιαφυγής».
 
«Να μην διανοηθεί να στείλει χιλιάδες οικογένειες στο δρόμο,  εξαθλιώνοντας ακόμα περισσότερο μια κοινωνία, η οποία ήδη βιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τα  καταστροφικά  αποτελέσματα της   βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής» προειδοποιεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις Κεδίκογλου. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15