search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:37
MENU CLOSE

ΓΣΕΒΕΕ: Κλειστά καταστήματα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ

13.08.2013 15:01
ΓΣΕΒΕΕ: Κλειστά καταστήματα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ - Media

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στις 16 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση του προεδρείου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). 

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στις 16 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση του προεδρείου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Παράλληλα, στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην συμπρωτεύουσα.
 
 Η ΓΣΕΒΕΕ εκφράζει την αντίδρασή της σε μία σειρά μέτρων της κυβέρνησης. Ενδεικτικά αναφέρονται η αναγκαστική είσπραξη των ασφαλιστικών οφειλών από το νεοσύστατο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και τους πρόσφατους φορολογικούς νόμους, που εξελίσσονται, όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία, «σε μαζικό “εξολοθρευτή” των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
 
Το κόστος από την εφαρμογή των τελευταίων αυτών νομοθετημάτων «εξανεμίζει το όποιο όφελος αναμένεται (οικονομικό και ψυχολογικό) από την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση», ενώ παράλληλα «καθιστά εξαιρετικά δύσκολη και προβληματική την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από την ΓΣΕΒΕΕ και άλλους φορείς ώστε η μείωση αυτή να περάσει και στις τιμές».
 
Η ΓΣΕΒΕΕ κάνει λόγο για «διαπραγματευτική απουσία της ελληνικής κυβέρνησης», η οποία, όπως αναφέρει, «πηγάζει από την αδυναμία της να κατανοήσει πρώτα αυτή τα προβλήματα και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική πραγματική οικονομία και η κοινωνία».
 
Η αδυναμία αυτή, καταλήγει, «διαφαίνεται και από την άρνηση της να ακούσει και να συζητήσει με τους φορείς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πριν την κατάθεση και ψήφιση των οποιονδήποτε νομοθετημάτων, καθώς και από την 15μηνη άρνηση του Πρωθυπουργού να δεχθεί το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15