search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:27
MENU CLOSE

Μήνυση κατά της ΔΕΗ από το Δήμο Θήρας – νέο πρόγραμμα διακοπών ηλεκτροδότησης

15.08.2013 13:56
Μήνυση κατά της ΔΕΗ από το Δήμο Θήρας - νέο πρόγραμμα διακοπών ηλεκτροδότησης - Media

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου θα καταθέσει το συντομότερο δυνατό ο Δήμος Θήρας, όπως δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Αναστάσιος Ζώρζος.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου θα καταθέσει το συντομότερο δυνατό ο Δήμος Θήρας, όπως δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Αναστάσιος Ζώρζος.

Αιτία για τη μηνυτήρια αναφορά αποτελεί η «ανατροπή» του «χρονοδιαγράμματος» που είχε δοθεί από τη ΔΕΗ στον Δήμο για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του νησιού.

Το ενδεχόμενο προσφυγής κατά της ΔΕΗ εξετάζουν πάντως οι εστιάτορες του νησιού, όπως δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρός τους, Βασίλης Ζαχαράκης.

Στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο εκτιμάται ότι βρίσκονται αυτή τη στιγμή πάνω από 120.000 τουρίστες. Οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη ΔΕΗ, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των γεννητριών, που έφτασαν στο νησί από την Αθήνα, συνολικής ισχύος περίπου 9 ΜW.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη τέθηκαν σε λειτουργία επιπλέον πέντε μονάδες του σταθμού παραγωγής, με τη συνολική διαθέσιμη ισχύ του σταθμού να ανέρχεται σε 22 MW.

H κάλυψη των αναγκών της νήσου εκτιμάται σε 31 MW, κατά την περίοδο αιχμής.

Νέο πρόγραμμα διακοπών από τον ΔΕΔΔΗΕ

Νέο πρόγραμμα διακοπών ρεύματος ανακοίνωσε για σήμερα Πέμπτη ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Όπως σημειώνει στη σχετική του ανακοίνωση, παρά τη βελτίωση της παραγωγικής ισχύος του Σταθμού Παραγωγής της ΔΕΗ ΑΕ και επειδή εξακολουθεί να μην υπάρχει πλήρης επάρκεια ισχύος, συνεχίζεται και σήμερα, 15/08/2013, η εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση σε Σαντορίνη και Θηρασία, με στόχο τη βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Το ενδεικτικό πρόγραμμα διακοπών ηλεκτροδότησης ανά περιοχή από τις 11.00 έως τη 01.00:

11.00-13.00: Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Εμπορείο, Όρμος Αθινιού, Οία, Θηρασιά, Επισκοπή Γωνιάς, Έξω Γωνιά, Περίσσα.

13.00-15.00: Καρτεράδος, Μεσσαριά, Πύργος, Ραντάρ, Φηρά.

15.00-17.00: Καμάρι, Αγ. Παρασκευή, Περίσσα, Bουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι.

17.00-19.00: Μεγαλοχώρι, Ακρωτήρι, Εμπορείο, Όρμος Αθηνιού, Φυροστεφάνι.

19.00-21.00: Καρτεράδος, Μεσσαριά, Πύργος, Ραντάρ, Καμάρι, Αγ. Παρασκευή.

21.00-23.00: Οία, Θηρασιά, Επισκοπή Γωνιάς, Έξω Γωνιά, Περίσσα.

23.00-01.00: Εμπορείο, Τμήμα Μεσσαριάς, Πύργος, Ραντάρ, Βουρβούλος, Ημεροβίγλι, Φυροστεφάνι.

Ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρίνζει ότι δίνεται προτεραιότητα σε κοινωφελούς χαρακτήρα υποδομές και δραστηριότητες (κέντρο υγείας, αφαλάτωση, βιολογικοί καθαρισμοί κλπ).

Επισημαίνει ακόμη πως το παραπάνω πρόγραμμα είναι απολύτως ενδεικτικό καθώς ανάλογα με τη βελτίωση των συνθηκών και τις προσθήκες νέων μονάδων που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα μειώνονται αναλόγως και οι χρόνοι των διακοπών.

 

Αναδημοσίευση από news247.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10