search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:48
MENU CLOSE

Μπήκε… Sfinos στη ζωή μας

15.08.2013 21:00
Μπήκε... Sfinos στη ζωή μας - Media

Τον έχουν αποκαλέσει «ηδονή με πόδια», «τυφώνα της λεβάντας», «ιντερνάσιοναλ πλεϊμπόι». Οι παράδοξοι χαρακτηρισμοί δεν στερεύουν ποτέ όταν είναι να περιγραφεί η αλλόκοτη φύση του Tonis Sfinos που καίει καρδιές με τις ρετρό μουσικές μελωδίες του…

Τον έχουν αποκαλέσει «ηδονή με πόδια», «τυφώνα της λεβάντας», «ιντερνάσιοναλ πλεϊμπόι». Οι παράδοξοι χαρακτηρισμοί δεν στερεύουν ποτέ όταν είναι να περιγραφεί η αλλόκοτη φύση του Tonis Sfinos που καίει καρδιές με τις ρετρό μουσικές μελωδίες του…

Ο Tonis Sfinos, με τη γυαλαμπούκα μόνιμο «θαμώνα» στα μάτια του, το α λα 70’s μουστάκι και το μαλλί που θυμίζει απορριφθέν μέλος των Μπιτλς, έγινε συνώνυμο της εκκεντρικότητας και του καλτ. Δεν υπάρχει περίπτωση να τον δεις να κάνει μία νορμάλ είσοδο σε ένα σόου του! Το σκουτεράκι που οδηγεί για να ανεβεί στη σκηνή (όσοι πήγαν στο River Party φέτος κατάλαβαν) είναι μόνο ένα μικρό δείγμα της τρέλας τού όχι και τόσο νεαρού φαινομένου – εκσυγχρονιστή της ελληνικής μουσικής κουλτούρας. Κι αυτός είναι δικός του χαρακτηρισμός.
Στις ουρές που στήνονται έξω από τα μαγαζιά στα οποία ο διεθνούς φήμης… γυναικοκατακτητής (όπως ισχυρίζεται ότι είναι) ετοιμάζεται για μια ακόμα «σαλταρισμένη» συναυλία, τα κοκάλινα γυαλιά, τα παντελόνια – καμπάνα και οι χρυσές αλυσίδες δίνουν ρέστα ανάμεσα στους αφοσιωμένους ή και νεόκοπους… Σφηνοπαδούς.

Ζωή βγαλμένη από ταινία

Και όμως, κάποτε ο Antonis Sfinopoulos δεν είχε στον ήλιο μοίρα, πριν αποκτήσει τη λαμπρή και αξιοζήλευτη δόξα που γεύεται την σήμερον ημέρα στην Ελλαδίτσα μας. Με ιστορίες και αφηγήσεις που θυμίζουν σε τρομακτικό βαθμό μελοδραματικά αποσπάσματα ταινιών Ξανθόπουλου, ο Tonis Sfinos μας εξηγεί ότι είχε σαλπάρει για την άλλη άκρη του Ατλαντικού με μια… χούφτα δολάρια για να κυνηγήσει τα τρελά όνειρά του. Για να κατακτήσει την κορυφή όμως, έπρεπε να περάσει από σαράντα κύματα και άλλες τόσες δουλειές, που συμπεριελάμβαναν την εκτέλεση χρεών εκχιονιστή στους δρόμους του Τορόντο, πουλ-μπόι στα σιντριβάνια της Μασαχουσέτης έως και κουλουρτζή στη Νέα Υόρκη. Οι πόρτες της επιτυχίας άνοιξαν λίγο αργότερα, με τον Tonis the Greek (όπως τον ξέρουν οι Αμερικανοί λάτρεις του) να αποτελεί κεντρική φιγούρα και να μαγεύει κάτω από τις ντισκομπάλες των 70’s στα πάρτι του Λας Βέγκας, του Λος Άντζελες, του Τέξας. Στο ταξίδι του προς τη δόξα τον συνοδεύουν τα μέλη της μπάντας Playmates, με λαμέ κοντά παντελόνια και αμάνικα φανελάκια, που στολίζουν το μουσικό πρόγραμμα του Tonis με άσματα που προέρχονται από τις ξέγνοιαστές μουσικές δεκαετίες των 60’s, 70’s και 80’s.

Καλά, δεν νομίζω πως «τσιμπήσατε» με όλα τα παραπάνω. Έχει πει τέτοια για το παρελθόν του ο Tonis πολλάκις στην πολύχρονη διαδρομή του, με αρκετές παραλλαγές στην πορεία. Στην τελική, δεν πρόκειται παρά για μια περσόνα – το alter ego του Θανάση Κιούση – για την οποία έχει πλάσει και ένα δακρύβρεχτο παρελθόν.

«Τσίρκο Ρεντίκολο»

Η πραγματικότητα είναι, έτσι όπως τουλάχιστον την έχει εξομολογηθεί, πως γεννήθηκε το 1978 και μεγάλωσε στον Άγιο Ελευθέριο. Αν και όνειρό του ήταν να γίνει αστροναύτης, αρκέστηκε σε σπουδές θεάτρου στο Βέλγιο και χορού στη σχολή της Ραλλούς Μάνου.

Πριν ξεκινήσει το πρότζεκτ «Tonis Sfinos», είχε φτιάξει την ομάδα θεάτρου δρόμου «Τσίρκο Ρεντίκολο» και τη «SAL.AT.A» band. Η επόμενη λάιβ εμφάνιση του Tonis Sfinos είναι προγραμματισμένη για τις 17 Σεπτέμβρη στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, για ένα Moon Party με καλεσμένους τους The Charms, Λάκη Τζορντανέλλι και Μπέσσυ Αργυράκη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:47