search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:01
MENU CLOSE

Η σελίδα του λοξού

16.08.2013 21:00
oldphotospod_1508_054_cmyk1376653877.jpg

◆ Στη μέση του φυλλομετρήματος ◆ Η μεγάλη πανήγυρις του Αυγούστου. Ανάμεσα στην επιμανή διάθεση του βοριά και τον ψίθυρο των ήχων όταν ανεβαίνει   περιπλεγμένος με την προσευχή των λυγμών στην ανηφόρα της τελευταίας συλλαβής.

◆ Στη μέση του φυλλομετρήματος

◆ Η μεγάλη πανήγυρις του Αυγούστου. Ανάμεσα στην επιμανή διάθεση του βοριά και τον ψίθυρο των ήχων όταν ανεβαίνει   περιπλεγμένος με την προσευχή των λυγμών στην ανηφόρα της τελευταίας συλλαβής.

◆ Προαναφώνημα εορταστικού περιεχομένου, ενώ στις υπόλοιπες σελίδες χοροπηδούν τα γράμματα διαμαρτυρόμενα.

◆ Κατά τα άλλα, στην πολιτική καθημερινότητα η λεπτομέρεια ξεκαρδίζεται.

◆ Και εκτός του τόπου και του χρόνου τα φωνήεντα των συγκεντρωμένων. Και τρεις και το πετούμενο, το αναφερόμενο στις παροιμίες δια τους χαρακτηρισμούς της μοναχικότητας των γραφικών σπασμών της επαλαμβανόμενης ηλιθιότητας, στη μονοτονία του κενού λόγου.

◆ Ευλογία των ημερών στην αρίθμηση του ύστερου μήνα των διακοπών και στις αναπνοές, οι φευγαλέες σκέψεις σπρώχνονται στο περιθώριο αφήνοντας για λίγες μέρες την ψευδαίσθηση στην πρωτοκαθεδρία.

◆ Στα σώματα το σκοτεινό σκέπασε τις ατέλειες της απουσίας του χρώματος και στα σημάδια φάνηκε η ματαιότητα των διαστημάτων.

◆ Έτσι όπως συναρμόζει με την εποχή των ξαπλωμένων.

◆ Στην ύπτια θέση, με την κοιλιακή χώρα να εμποδίζει την ορατότητα και τους βραχίονες παρατημένους στα πλάγια. Προσγειωμένη ραστώνη συνηθισμένης εκδηλώσεως  καλοκαιρινής ανεμελιάς, συνοδευόμενη μετά του απαραίτητου ροφήματος και πολυποίκιλου περιοδικού Τύπου χρωματικής προτιμήσεως κιτρίνου.

◆ Και στις φωνές στο ανακάτεμα, περισπούδαστα νοήματα, αναλύσεις εκ του προχείρου και άλλα περί κρίσεως αφηγήματα διανθισμένα με αθλητικά διαλείμματα φανατισμού για να περνά ο ήλιος στο απόγευμα χαμηλώνοντας.

◆ Περιφραγμένες σκιές κάτω από τον ήλιο, αντίκρυ στο πέλαγος που ξεθυμαίνει βρέχοντας τα υπόλοιπα των βράχων. Παρατήρηση της καθημερινότητας, καρφιτσωμένη χαρά στο ημερήσιο πρόγραμμα της δευτερολογίας.

◆ Στη λεπτομέρεια

◆ Ο μικρός βρέχει το κάστρο του, ένα οικόσημο από βότσαλα έδειξε την καταγωγή του.

Μυογράφημα
 
Δεμένο απ’ τα πλευρά. Στις δυο μπίντες. Στα χοντρά σχοινιά. Αδειανά τα σωθικά. Μόνο ο καπνός να φεύγει αργά σκαλίζοντας το γαλάζιο. Παραδίπλα άλλα πλεούμενα μικρά και μεγάλα. Κατάρτια με στολίδια σημαίες να πεταρίζουν πολυλογώντας.
 
Στην αποβάθρα καλοντυμένοι για τη γιορτή. Βλέμματα υγρά, λες κι η αλμύρα είχε γράψει την προσευχή της. Στην ανηφόρα γονατισμένοι στην ικεσία και στο πλατύσκαλο, στη μεγάλη πόρτα, η προετοιμασία.
 
Η μπάντα δοκίμασε τη φωνή της και στο σήκωμα της κεφαλής η ησυχία προμηνούσε τη συγκίνηση.
 
Στο εμβατήριο η ανάμνηση της ζωής σκάλωνε στην παρατονία, και το βούρκωμα κατανυκτική υπο- χρέωση του σώματος συμπαραστάθηκε στη στιγμή
 
Στο αργό βήμα ο πόνος να μισοκλείνει τα μάτια και ο αέρας να παίρνει στο πέλαγος το ισοκράτημα της τσιμινιέρας.
 
Το μακρύ μαύρο φόρεμα στο αντίκρισμα πίσω απ’ τις πλάτες. Με τα μαλλιά ξεπλεγμένα. Και στο χέρι το λευκό κρίνο.
 
Στο σταυροκόπημα αγκάλιασε το κύμα, τη μυρουδιά και την ταξίδεψε

Κέντημα

Γραμμές
της εμμετρίας
του ονείρου
Πλεγμένα νήματα
του κήπου
Σκαλίσματα ορθογραφίας
πόθου και μόχθου
Με τα σώματα να
υπόσχονται την υγρασία   
ενώ οι ανθήρες φορούν στο στίγμα
την αναπνοή
Κι όταν ερυθρόχρωμη στην κατάληξη
παρουσιάζεται
ηδύγευστη και τρυφερή
στα ανοικτά
έρχεται το επιφώνημα
μονοσύλλαβο   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:01