search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:01
MENU CLOSE

Νέα στοιχεία για το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα – πιθανή η δολοφονία

18.08.2013 07:53
Νέα στοιχεία για το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα - πιθανή η δολοφονία  - Media

Νέες πληροφορίες εξετάζει η βρετανική αστυνομία αναφορικά με το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του συντρόφου της Ντόντι αλ-Φαγέντ το 1997.

Νέες πληροφορίες εξετάζει η βρετανική αστυνομία αναφορικά με το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του συντρόφου της Ντόντι αλ-Φαγέντ το 1997.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, οι πληροφορίες προέρχονται από τα πεθερικά ενός πρώην στρατιώτη, που πέρασε από τη Βασιλική Στρατιωτική Αστυνομία. Ωστόσο η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου δεν έχει ανακοινώσει επίσημα  ποιες είναι οι πηγές της. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Μεγάλης Βρετανίας οι νέες πληροφορίες για το θάνατο της Νταϊάνα αναφέρουν ότι η πριγκίπισσα δολοφονήθηκε από ένα μέλος των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.

Τόσο το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association (PA), όσο και ο τηλεοπτικός σταθμός Sky News, μετέδωσαν ότι τα νέα αυτά στοιχεία δόθηκαν στην Σκότλαντ Γιαρντ από τη Βασιλική Στρατιωτική Αστυνομία. Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Σε ανακοίνωση της η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε απλά ότι εξετάζει τις πληροφορίες τις οποίες ελέγχει για την αξιοπιστία τους, και «δεν πρόκειται για επανέναρξη της έρευνας». Όπως αναφέρει, η αναθεώρηση των νέων πληροφοριών δεν είναι μέρος της «Επιχείρησης Paget», όπως ήταν η κωδική ονομασία που δόθηκε στην αστυνομική έρευνα σχετικά με τις θεωρίες συνωμοσίας για το αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Η έρευνα είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλες αυτές οι θεωρίες ήταν αβάσιμες.

Η Νταϊάνα, πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου, διαδόχου του βρετανικού θρόνου, και ο σύντροφός της Ντόντι αλ-Φαγέντ γιος του Αιγύπτιου επιχειρηματία Μοχάμεντ αλ-Φαγέντ σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 31 Αυγούστου του 1997 στο Παρίσι. Ο πατέρας του Ντόντι, και πρώην ιδιοκτήτης των πολυκαταστημάτων Harrods, είχε τότε ισχυριστεί ότι το ζευγάρι είχε σκοτωθεί μετά από διαταγή του βρετανικο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:59