search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:00
MENU CLOSE

Σταυρίδης: Επιλογή και όχι αφέλεια να ταξιδέψω με το αεροπλάνο του Μελισσανίδη

19.08.2013 06:18
Σταυρίδης: Επιλογή και όχι αφέλεια να ταξιδέψω με το αεροπλάνο του Μελισσανίδη - Media

Για την μεταφορά με το ιδιωτικό learjet του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, γεγονός  που οδήγησε στην παραίτησή του μετά από σχετική απαίτηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης.

Για την μεταφορά με το ιδιωτικό learjet του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, γεγονός  που οδήγησε στην παραίτησή του μετά από σχετική απαίτηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης.
«Δεν με κάλεσε ο κ. Μελισσανίδης να πάω μαζί του διακοπές, δεν μου έδωσε το σκάφος του για να πάω διακοπές. Έτυχε να πηγαίνει και μου πρότεινε και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Ο Στέλιος Σταυρίδης δεν έχει τη μύγα, για να μυγιάζεται», σημείωσε.
«Δεν ήμουν εγώ ο βασικός διαπραγματευτής. Ήμουν εκπρόσωπος που έκανε με απόλυτη διαφάνεια και υποδειγματικό τρόπο τον διαγωνισμό. Και πετύχαμε 30 εκατομμύρια περισσότερα», τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε πως «δεν θα γινόταν μοναχός, επειδή πήγε στο ΤΑΙΠΕΔ».
Όπως σημείωσε, «η υπογραφή ήταν καθαρά τελετουργική, πέρασε η σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ελέγχθηκε η διαφάνειά της».
«Ο διεθνής Τύπος το επαίνεσε και δεν είχα κανέναν λόγο να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, μήπως με κατηγορήσει κανείς ότι έχω ιδιαίτερες σχέσεις με τον κ. Μελισσανίδη, με τον οποίο νωρίτερα ανταλλάσσαμε εξώδικα»
«Η πράξη δείχνει ότι κράτησα αποστάσεις και πήραμε από όλους εύσημα και στην πράξη αποδείξαμε πώς εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον», δήλωσε.
Ακόμη, ερωτώμενος αν έχει μετανιώσει που ταξίδεψε με το αεροσκάφος του κ. Μελισσανίδη, απάντησε:
«Καθόλου. Η επιλογή μου με τον κ. Μελισσανίδη, ήταν ότι δεν είχα καμία μύγα για να μυγιαστώ. Ούτε με τον κ. Μελισσανίδη, ούτε με τον κ. Κόκκαλη ούτε με τους Αμερικάνους. Οι σχέσεις μου ήταν πάντα εγκάρδιες με τον οποιονδήποτε. Επαναλαμβάνω, λυπάμαι που έφερα την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση, όμως σε αυτήν τη χώρα πρέπει να δούμε περισσότερο την ουσία κι όχι το φαίνεσθαι. Η δική μου η πορεία ιδιαίτερα στον επιχειρηματικό κόσμο, που με τίμησε και με επέλεξε ως εκπρόσωπό του, δεν έχει σχέση με το φαίνεσθαι».
«Δεν είμαι άνθρωπος που μεταφέρω τις ευθύνες στους άλλους. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, γι' αυτό που έγινε. Βέβαια, το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί κανονικά. Οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται με αδιάβλητο σύστημα, που κανείς δεν μπορεί να παρέμβει», πρόσθεσε.
Επιπλέον, σημείωσε, ότι ο Στουρνάρας έγινε αποδέκτης της πίεσης μιας ολόκληρης κοινωνίας, και αποκάλυψε ότι ο υπουργός Οικονομικών τού τηλεφώνησε. «Με πήρε τηλέφωνο, και μού είπε ‘με λύπη μου πρέπει να σου ζητήσω την παραίτησή σου’. Δεν μού είπε τον λόγο, ήταν φανερός, τού ζήτησα να την ζητήσει δημόσια και ότι η παραίτησή μου είναι αμέσως στο τραπέζι, δεν μπορούσα να αρνηθώ ούτε δευτερόλεπτο».
Σε άλλες δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Σταυρίδης παραδέχθηκε πως τη φωτογραφία την έστειλε κατά λάθος.
«Ήθελα να στείλω τη φωτογραφία στη γυναίκα μου, αλλά κατά λάθος στην έστειλα στην τοπική εφημερίδα…», είπε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:56