search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:29
MENU CLOSE

Επέστρεψε το ρεύμα στη Σαντορίνη

21.08.2013 07:00
Επέστρεψε το ρεύμα στη Σαντορίνη - Media

Με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ ενημερώνει ότι αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα που άφησε για μια ακόμη φορά φέτος το καλοκαίρι χωρίς ρεύμα την Σαντορίνη.

Με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ ενημερώνει ότι αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα που άφησε για μια ακόμη φορά φέτος το καλοκαίρι χωρίς ρεύμα την Σαντορίνη. Η διακοπή ηλεκτροδότησης διήρκεσε περίπου δύο ώρες, από τις 8:30 ώς τις 10:30 το πρωί.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει: «Σε συνέχεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του ΥΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη με τη συμμετοχή της διοίκησης της ΔΕΗ και με αφορμή το έκτακτο συμβάν της σημερινής διακοπής της ηλεκτροδότησης στη Θήρα, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

» Στις 8:32 πμ σήμερα Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013, άνοιξε ο διακόπτης της γραμμής του δικτύου (R 240) της Θήρας -ενώ είχαν προηγηθεί χειρισμοί, προκειμένου να εγκατασταθούν άλλα 5MW φορητής εφεδρικής ισχύος- με αποτέλεσμα να προκληθεί ανισορροπία στο Ηλεκτρικό Σύστημα και να λειτουργήσουν τα συστήματα προστασίας του Σταθμού παραγωγής, προκαλώντας προσωρινή ολική σβέση.

» Άμεσα, από την εκδήλωση του συμβάντος, ξεκίνησαν οι εργασίες σταδιακής αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, που εκτελέσθηκαν με πολύ μεγάλη προσοχή, όπως προβλέπεται με βάση τις διεθνείς τεχνικές για ανάλογες περιπτώσεις, για να ολοκληρωθεί η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης περίπου στις 10:20 πμ.

» Η εκδηλωθείσα βλάβη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πρόβλημα που είχε ανακύψει από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο Σταθμό Παραγωγής την Τρίτη 13 Αυγούστου, ο οποίος διαθέτει συνολική διαθέσιμη ισχύ 40 MW και η οποία, μετά και την εγκατάσταση των προαναφερθέντων MW, θα ανέλθει στα 45MW, η οποία καλύπτει πλήρως ακόμη και τη μεγαλύτερη αιχμή ζήτησης ρεύματος και επιτρέπει τη διαθεσιμότητα ικανού αριθμού εφεδρικών γεννητριών».

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Θήρας Νικόλαος Ζώρζος υποστήριξε πως το πρόβλημα προέκυψε από βραχυκύκλωμα στο δίκτυο έξω από το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής και αναμένεται να αποκατασταθεί στις 10:30.

Ο αντιδήμαρχος του νησιού, Μάρκος Καφούρος, είπε στο Mega ότι το πρωί της Τετάρτης έγινε και πάλι γενική διακοπή σε όλο το νησί, ενώ δήλωσε ότι ενημερώθηκε τελευταία στιγμή πως το πρόβλημα προέκυψε λόγω της προσπάθειας να ενσωματωθεί μια εφεδρική γεννήτρια. Παραπονέθηκε, πάντως, για τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης και προειδοποίησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:27