search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:09
MENU CLOSE

ΟΛΜΕ: Απεργία διαρκείας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς

21.08.2013 12:48
ΟΛΜΕ: Απεργία διαρκείας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς - Media

Σε απεργία διαρκείας από την έναρξη του σχολικού έτους, στις 11 Σεπτέμβρη, προσανατολίζεται η ΟΛΜΕ.

Σε απεργία διαρκείας από την έναρξη του σχολικού έτους, στις 11 Σεπτέμβρη, προσανατολίζεται η ΟΛΜΕ. Αύριο η ηγεσία της Ομοσπονδίας πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο προκειμένου να τους εκθέσει τις θέσεις της.
 
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης ανέφερε ότι «η πολιτική της κυβέρνησης κλείνει τα σχολεία καθώς η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά», ενώ υποστήριξε ότι «οι ελλείψεις και τα κενά θα φανούν αμέσως». «Εμείς δεν κρατάμε όμηρους τα παιδιά, εμείς συνεργαζόμαστε μαζί τους και με τους γονείς τους», πρόσθεσε.
 
Το μέτρο της κινητικότητας και των υποχρεωτικών μετατάξεων στην εκπαίδευση αποτελούν τη βασική αιτία πολέμου για τους καθηγητές, οι οποίοι έδωσαν σήμερα ένα δείγμα των προθέσεών τους με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο κ. Κοτσιφάκης μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα, «θα γίνουν συνελεύσεις με την έναρξη της νέας χρονιάς για να αποφασίσουμε ακριβώς πώς και με ποιον τρόπο θα κινητοποιηθούμε απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα που έχει έρθει στον χώρο της εκπαίδευσης».

Κεδίκογλου: «Να μη γίνουν τα σχολεία πεδία άσκησης πολιτικής»
 
«Να μη γίνουν τα παιδιά όμηροι, να μη γίνουν τα σχολεία παιδία άσκησης πολιτικής» ζήτησε μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό «Μέγκα» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στην πρόθεση της ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις από το Σεπτέμβριο.
 
«Το δικαίωμα στην απεργία είναι σεβαστό. Δεν μπορεί όμως η άσκηση του δικού σου δικαιώματος να στερεί τα δικαιώματα των άλλων», είπε, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του ότι «η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών δεν θα δεχθεί μια απόπειρα καταστάσεων ομηρίας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33