search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:06
MENU CLOSE

Μια του κλέφτη, δυo του κλέφτη…

21.08.2013 21:00
Μια του κλέφτη, δυo του κλέφτη… - Media

Στην εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ανθεί το έγκλημα και η απατεωνιά. Αδίστακτοι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την αγωνία του κόσμου για το πώς θα ζήσει και στήνοντας κομπίνες απομυζούν τις οικονομίες των αφελών θυμάτων.

Στην εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ανθεί το έγκλημα και η απατεωνιά. Αδίστακτοι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την αγωνία του κόσμου για το πώς θα ζήσει και στήνοντας κομπίνες απομυζούν τις οικονομίες των αφελών θυμάτων.

Μια σπείρα αποτελούμενη από 9 Αμερικανούς και Καναδούς «έγδυνε» μικροεπενδυτές από όλο τον κόσμο, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.  Οι τύποι είχαν φτιάξει μια κομπίνα χρηματιστηριακή με την οποία «μάδησαν» κόσμο και κοσμάκη. Παρουσίαζαν ψευδή στοιχεία άχρηστων μετοχών  που ανήκαν σε μικρές εταιρείες και έπειθαν τους αδαείς ότι επρόκειτο για «την ευκαιρία μιας ζωής». Οι επενδυτές έβαζαν τις οικονομίες τους στην εταιρεία των απατεώνων με την ελπίδα ότι το «κρυφό χαρτί» θα τους απέφερε μεγάλα κέρδη.

Τα δίχτυα των απατεώνων είχαν απλωθεί σε 35 χώρες και η μπάζα που έκαναν ανέρχεται στα 140 εκατομμύρια δολάρια. Το ψέμα έχει όμως κοντά ποδάρια και όταν οι εξαπατημένοι επενδυτές έκαναν καταγγελίες στις αρχές, το θέμα έφτασε στο FBI. Οι ομοσπονδιακοί συνέλαβαν στις 13 Αυγούστου 7 από τα μέλη της σπείρας με μια συντονισμένη επιχείρηση στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Έλειπαν όμως οι δύο εγκέφαλοι της συμμορίας, ο 63χρονος Γκρέγκορι Κάρι και ο 55χρονος Σάντι Γουίνικ.

Οι δύο αρχηγοί είχαν διαφύγει στην Ταϊλάνδη, ελπίζοντας ότι θα χαθούν σε κάποια επαρχία της χώρας και θα ξεχαστεί η υπόθεση.  Οι ελπίδες τους αποδείχτηκαν όπως ακριβώς και οι μετοχές τους: φούσκα.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης συνέλαβε την Τρίτη τους δύο τύπους στην πόλη Πράχιν Μπούρι, 90 χιλιόμετρα ανατολικά της Μπανγκόνγκ.

Το λάθος των απατεώνων ήταν ότι πήγαν σε γνώριμα λημέρια. Ο Κάρι είχε παντρευτεί Ταϊλανδή στο παρελθόν και είχε ζήσει στη χώρα για 14 χρόνια. Οι αρχές αναζήτησαν την πρώην γυναίκα του η οποία τους αποκάλυψε ότι ο 63χρονος Καναδός της ζήτησε βοήθεια και της έδωσε 20.000 μπαχτ (περίπου 500 ευρώ) για να του βρει μέρος να κρυφτεί. Η κυρία πήρε τα λεφτά, τον έστειλε στην επαρχία αλλά όταν ρωτήθηκε από την αστυνομία δεν είχε κανένα πρόβλημα να τους αποκαλύψει που βρισκόταν ο πρώην άντρας της.

Οι τοπικές αρχές δεν δυσκολεύτηκαν να βρουν τους δύο απατεώνες και τώρα ετοιμάζονται να τους εκδώσουν στις ΗΠΑ όπου θα δικαστούν με τα λοιπά φιλαράκια τους. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:06