search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:21
MENU CLOSE

Το κρυφό πάθος της Τερέζ Ντ.

21.08.2013 21:00
Το κρυφό πάθος της Τερέζ Ντ. - Media

Το τελευταίο φιλμ που γύρισε ο Κλοντ Μιλέρ («Η μικρή κλέφτρα», «Εφιάλτης στο χιόνι») πριν από τον θάνατό του αποτελεί τη δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Φρανσουά Μοριάκ «Thérèse Desqueyroux» – η πρώτη και καλύτερη γυρίστηκε το 1962 από τον σπουδαίο Ζορζ Φρανζί. 

Σκηνοθεσία: Κλοντ Μιλέρ
Πρωταγωνιστούν: Οντρέι Τοτού, Ζιλ Λελούς, Αναΐς Ντεμουστιέ
 
Το τελευταίο φιλμ που γύρισε ο Κλοντ Μιλέρ («Η μικρή κλέφτρα», «Εφιάλτης στο χιόνι») πριν από τον θάνατό του αποτελεί τη δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Φρανσουά Μοριάκ «Thérèse Desqueyroux» – η πρώτη και καλύτερη γυρίστηκε το 1962 από τον σπουδαίο Ζορζ Φρανζί. Μπορεί με το κύκνειο άσμα του ο Μιλέρ να μην καταφέρνει να ξεπεράσει τον Φρανζί, όμως χτίζει με επιτυχία το πορτρέτο μιας Γαλλίδας επαρχιώτισσας που οδηγείται στο έγκλημα προκειμένου να αποδράσει από την ανία της γαμήλιας ζωής και να γνωρίσει από κοντά τα φώτα του Παρισιού. Με μια Οντρέι Τοτού πιο ώριμη από ποτέ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, «Το κρυφό πάθος της Τερέζ Ντ.» παραμένει μυστηριώδες και την ίδια στιγμή γίνεται προσιτό και ανθρώπινο. Ένα φινετσάτο, αν και συχνά καλογυαλισμένο και ακαδημαϊκό, αποχαιρετιστήριο φιλμ που τιμά την υπογραφή του Κλοντ Μιλέρ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:21