search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:35
MENU CLOSE

«Όργιο» διαδικτυακού τζόγου

22.08.2013 21:00
oldphotospod_2208_048_cmyk1377161744.jpg

Είμαστε η ένατη χώρα παγκοσμίως σε κατά κεφαλήν… χασούρα, με πάνω από 400 ευρώ ανά ενήλικο

Είμαστε η ένατη χώρα παγκοσμίως σε κατά κεφαλήν… χασούρα, με πάνω από 400 ευρώ ανά ενήλικο

Ανεξέλεγκτα κινείται ο παράνομος τζόγος στη χώρα μας, ο οποίος αγγίζει περί τα 7 δισ. ευρώ ετησίως… Ίσως αυτό το παράδειγμα – με το «όργιο» του παράνομου τζόγου σε όλη τη χώρα – να είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την οικονομική κατάντια της χώρας μας.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων πρόκειται για τεράστια «αιμορραγία» του δημόσιου ταμείου από τον παράνομο τζόγο, αφού το Δημόσιο δεν εισπράττει τίποτε από τον τζίρο 7 δισ. ευρώ  των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα παράνομα στοιχήματα.
Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι τα έσοδα από νόμιμο τζόγο είναι περίπου 7 δισ. και άλλα 7 δισ. από παράνομο τζόγο. Το σύνολο είναι 15 δισ., από τα οποία τα 7 «διαφεύγουν» ζημιώνοντας άμεσα όχι μόνο τον προϋπολογισμό του κράτους, αλλά και τους δείκτες ανεργίας στη χώρα μας.
Την ίδια ώρα στην Ελλάδα λειτουργούν περισσότεροι από 250 διαδικτυακοί τόποι στοιχηματισμού και 150.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι παρέχουν παράνομα παιχνίδια. Ωστόσο η λίστα μεγαλώνει καθημερινά, με το «κοντέρ» να καταγράφει όλο και περισσότερα παράνομα διαδικτυακά καζίνο.

Πλήρης ασυδοσία
Με τον Ν. 4002/2011 απελευθερώθηκε μερικώς η ελληνική αγορά των τυχερών παιγνίων. Ωστόσο, δεν έχει κινηθεί μέχρι στιγμής καμία ολοκληρωμένη διαδικασία αδειοδότησης. Αντιθέτως – και ιδίως στο Διαδίκτυο – κυριαρχεί η πλήρης ασυδοσία.
Άλλωστε, δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς πως σε κάθε δεύτερο «κλικ» στο Ίντερνετ ανοίγει «παράθυρο» το οποίο διαφημίζει κάποια από τις στοιχηματικές εταιρείες που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται παρανόμως στη χώρα μας, σαν να μην άλλαξε ποτέ το σχετικό νομικό καθεστώς. Οι υπεύθυνοι έκαναν λόγο για «ξεκαθάρισμα του τοπίου» για όσους διαδικτυακούς τόπους έχουν έστω προχωρήσει στην ΑΦΜ μέσα στον Ιούνιο, αλλά επί της ουσίας το… «τοπίο» δεν έχει ξεκαθαρίσει και η κατάσταση παραμένει ίδια.
Στην Ελλάδα λειτουργούν 9 νόμιμοι «ναοί» με 4.121 φρουτομηχανές. Πρόκειται για την «κορυφή του παγόβουνου», καθώς κάθε Έλληνας έχει πρόσβαση σε εκατοντάδες «ναούς», καθώς και σε αμέτρητες παράνομες «φρουτερί» σε κάθε γειτονιά. Βάσει πρόσφατης δε νομοθεσίας, με 35.000 βιντεο-μηχανάκια (VLT) σε όλη την επικράτεια.
Σύμφωνα με το περιοδικό «Economist», είμαστε η 9η χώρα παγκοσμίως σε κατά κεφαλήν… τζογοχασούρα (πάνω από 400 ευρώ ανά ενήλικο).
Όσο για τον παράνομο τζόγο που στήνουν οι διάφοροι επιτήδειοι, εκεί γίνεται της κακομοίρας… Παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων έχει κλείσει πάνω από 1.300 επιχειρήσεις με παράνομα τυχερά παιχνίδια τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που λειτουργεί η ομάδα καταπολέμησης του παράνομου στοιχηματισμού και έχουν κατασχεθεί χιλιάδες μηχανήματα («φρουτάκια», κυρίως, αλλά και ρουλέτες και άλλα), ωστόσο τα παραμάγαζα ξεφυτρώνουν καθημερινά σαν τα μανιτάρια!
Στη μια γωνία κλείνουν τέτοιου είδους «ναοί του τζόγου» και στην άλλη ξεπετάγονται επιχειρήσεις δισεκατομμυρίων με «κουλοχέρηδες» και ηλεκτρονική πόκα, οι οποίες επιδίδονται σε «όργιο» παρανομιών και μεθοδεύσεων για να μένουν στο απυρόβλητο οι επιτήδειοι που συγκροτούν το κύκλωμα του παράνομου τζόγου, με κέρδη δισεκατομμύρια δραχμές και θύματα χιλιάδες πολίτες (που οικονομικά «πεθαίνουν» και πραγματικά δυστυχούν).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:35