search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:00
MENU CLOSE

Προσαγωγές Χρυσαυγιτών για παράνομη τελετή στους Δελφούς

22.08.2013 09:02
Προσαγωγές Χρυσαυγιτών για παράνομη τελετή στους Δελφούς - Media

Οκτώ άτομα μέλη της Χρυσής Αυγής  προσήχθησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών διότι προσπάθησαν χωρίς άδεια να διοργανώσουν ομιλία μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, με θέμα «Δελφοί- ο ομφαλός της Γης»

Οκτώ άτομα μέλη της Χρυσής Αυγής  προσήχθησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Οι προσαχθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, μαζί με άλλα οκτώ άτομα προσπάθησαν χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως άδεια να διοργανώσουν ομιλία μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, με θέμα «Δελφοί- ο ομφαλός της Γης».

Ύστερα από σχετική καταγγελία, δύο διμοιρίες ΜΑΤ επενέβησαν και προχώρησαν στην προσαγωγή των οκτώ ατόμων που βρίσκονταν ακόμα στον αρχαιολογικό χώρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι προσαχθέντες, παρεμπόδιζαν και τους υπόλοιπους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος παρέμεινε ανοικτός χθες το βράδυ, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την Ελλάδα, για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Κασιδιάρης: «Η Χρυσή Αυγή είναι χριστιανικό κόμμα»

«Δεν ήθελαν να κάνουν τελετές στον Απόλλωνα, αλλά ιστορική ενημέρωση», δικαιολόγησε ο Ηλίας Κασιδιάρης την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών το βράδυ της Τετάρτης, που προκάλεσε ένταση και οδήγησε σε οκτώ προσαγωγές. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα ειδωλολατρικό κόμμα, αλλά χριστιανικό. Ωστόσο όπως επεσήμανε, γίνονται δεκτοί στις τάξεις του κόμματος ειδωλολάτρες και άτομα άλλων θρησκειών, εάν δεν «ζημιώνουν το έθνος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:00