search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:14
MENU CLOSE

Βενιζέλος και Σαμαράς χρυσώνουν το χάπι για τους πλειστηριασμούς

22.08.2013 11:09
Βενιζέλος και Σαμαράς χρυσώνουν το χάπι για τους πλειστηριασμούς - Media

Με συμφωνία σε ήπια προσέγγιση του θέματος των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας η κυβερνητική συμμαχία επιχειρεί να αποφύγει τη σύγκρουση με το …παγόβουνο.

Με συμφωνία σε ήπια προσέγγιση του θέματος των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και με τον τελικό λόγο στην τρόικα που εξακολουθεί να πιέζει για πλήρες ξεπάγωμα των πλειστηριασμών «εδώ και τώρα», η κυβερνητική συμμαχία επιχειρεί να αποφύγει τη σύγκρουση με το …παγόβουνο.
 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την παρουσία δύο συναδέλφων του υπουργών των κ. Στουρνάρα και Χατζιδάκη ζήτησε να κλείσει άμεσα το θέμα που απειλεί όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και την εσωκομματική ηρεμία που έχει κατορθώσει να επιτύχει το τελευταίο διάστημα.
 
«Το θέμα των πλειστηριασμών θα διευθετηθεί» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μαξίμου μετά την συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη δίωρη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος έθεσε αναλυτικά το θέμα των κυβερνητικών χειρισμών με τις δηλώσεις των κ. Σκορδά και Στουρνάρα που προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και θύμισε πως το ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας ήταν από τα βασικά προαπαιτούμενα για την κυβερνητική συνεργασία των δύο κομμάτων. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πάρει πάνω του το θέμα και όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του Μαξίμου θα κάνει δήλωση για το θέμα, σε μια προσπάθεια να πειστεί η ελληνική κοινωνία και κυρίως οι δυο κυβερνητικές κοινοβουλευτικές ομάδες που ταλανίζονται από το ζήτημα. Σε γραπτή δήλωση του ο   Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε ότι η πρώτη κατοικία όσων έχουν βρεθεί σε οικονομική αδυναμία λόγω κρίσης είναι προστατευμένη.
 
Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η δήλωση Σαμαρά που ακολούθησε, ο οποίος επιχείρησε "να βάλει τελεία και παύλα" στο΄θέμα κινούμενος κι αυτός στη λογική προστασίας της στεγαστικής πίστης με την παράλληλη προστασία των δανειοληπτών που μοιάζουν δρόμοι ασύμβατοι.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε στην τηλεοπτική του δήλωση: «Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ’ αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε,  μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».
 
«Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.  Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να  έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας. Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας». Με την τελευταία αποστροφή ο κ. Βενιζέλος δείχνει να έχει συμφωνήσει πλήρως με την κυβερνητική λογική που θέλει να μας πείσει ότι το ξεπάγωμα αφορά όσους έχουν περιουσιακά στοιχεία, αλλά κρύβονται πίσω από την κρίση για να μην πληρώνουν. Σύμφωνα άλλωστε με κυβερνητικές πηγές σε πρώτη φάση θα μπορούσαν να γίνουν πλειστηριασμοί περίπου 10 χιλιάδων ακινήτων κυρίως εμπορικές ιδιοκτησίες και εξοχικές κατοικίες.
 
Στη σύσκεψη που έγινε σε κλίμα… κυβερνητικής κατανόησης συζητήθηκαν όλα τα εκκρεμή θέματα ενόψει της έλευσης της τρόικας στις αρχές Σεπτεμβρίου.
 
Να δούμε πάντως αν με τις κινήσεις που γίνονται θα πειστούν και οι βουλευτές των δύο κομμάτων να ψηφίσουν τη ρύθμιση. Κι αυτό γιατί παρά το χαλαρό κλίμα της χτεσινής εξόδου Βενιζέλου με τους 9 βουλευτές του κόμματος που μετέχουν στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, στο αγαπημένο στέκι του στο «Πάρκο Ελευθερίας» στο ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε η φθινοπωρινή μουρμούρα για την ιδεολογική και πολιτική ταύτιση με την κυβέρνηση και την τακτική Σαμαρά για πολιτική και ιδεολογική «αφομοίωση» του ΠΑΣΟΚ, όπως επισημαίνουν κάποιοι. Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος δεν μοιάζει να πτοείται και αντί να θέτει κόκκινες γραμμές, μοιάζει να υιοθετεί με ευκολία τις θέσεις του κ. Στουρνάρα, κομμένες και ραμμένες κατ΄ εντολή της τρόικας…. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:13