search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:44
MENU CLOSE

Τα «γύρισε» πάλι το ΔΝΤ – Οι Έλληνες φταίνε τώρα για την αποτυχία του προγράμματος!

23.08.2013 05:56
Τα «γύρισε» πάλι το ΔΝΤ – Οι Έλληνες φταίνε τώρα για την αποτυχία του προγράμματος! - Media

Στις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών και την ολιγωρία των πολιτικών αποδίδει με νέα έκθεση του το ΔΝΤ την αποτυχία στα προγράμματα λιτότητας.

Στις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών και την ολιγωρία των πολιτικών αποδίδει με νέα έκθεση του το ΔΝΤ την αποτυχία στα προγράμματα λιτότητας.
Σε νέα έκθεση του, που δημοσιοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, η κ. Λαγκάρντ και οι επιτελείς του ΔΝΤ τώρα υποστηρίζουν ότι δεν έγιναν λάθη με τους συντελεστές και τα σκληρά μέτρα που οδήγησαν σε παρατεταμένη ύφεση .
Προφανώς… ξέχασαν το έγγραφο που είχε κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουνίου εσωτερικά με ένδειξη «άκρως εμπιστευτικό» και στο οποίο το ΔΝΤ παραδεχόταν ότι είχε υποτιμήσει τη ζημιά που προκάλεσε η συνταγή λιτότητας στην ελληνική οικονομία.
Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση, το ΔΝΤ προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του όσον αφορά τα λάθη που έγιναν στην Ελλάδα, τονίζοντας μάλιστα πως το πρόγραμμα δεν εφαρμόστηκε με… θέρμη από τις ελληνικές  κυβερνήσεις. Υπήρξε πολύ μεγάλη αντίσταση πολιτική και κοινωνική στην εφαρμογή των προγραμμάτων τονίζει το ΔΝΤ, αν και παραδέχονται  πως ειδικά στην Ελλάδα υιοθετήθηκαν από πολύ νωρίς σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, γεγονός που σκότωσε όπως λένε την οικονομία!
Η λάθος πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ ενδέχεται να οφείλεται περισσότερο στην υπεραισιοδοξία γύρω από τις πιθανές εκτιμήσεις για την ανάπτυξη από ό,τι στην υποτίμηση των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών, αναφέρει σε άλλο σημείο η έκθεση του Ταμείου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:44