search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:09
MENU CLOSE

Κόντρα Άδωνι – εργαζόμενων στην «Πολυκλινική» (βίντεο)

26.08.2013 07:43
Κόντρα Άδωνι – εργαζόμενων στην «Πολυκλινική» (βίντεο) - Media

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των εργαζομένων στην «Πολυκλινική» και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σημειώθηκε σήμερα το πρωί, με τον υπουργό να επιτίθεται με βαριές εκφράζεις στους εργαζόμενους. 

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των εργαζομένων στην «Πολυκλινική» και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σημειώθηκε σήμερα το πρωί, με τον υπουργό να επιτίθεται με βαριές εκφράζεις στους εργαζόμενους. 
 
Αναλυτικά, μιλώντας στο «πρωινό Μέγκα» η πρόεδρος του σωματείου Χριστίνα Ράπτη σημείωσε ότι «1η Σεπτέμβρη στο νοσοκομείο μπαίνει λουκέτο και, απ’ ότι μας λέει ο υπουργός, θα ξανανοίξει στις 16 Σεπτέμβρη με αλλαγή χρήσης και θα γίνει Εξωτερικά Ιατρεία».
 
Στο νοσοκομείο έχουν μείνει πια μόνο 12 ασθενείς, καθώς οι υπόλοιποι έχουν μεταφερθεί από την προηγούμενη Πέμπτη. Η μεταφορά έγινε με πλήρη προχειρότητα, με αποτέλεσμα «ούτε ο εφημερεύων γιατρός να μην ξέρει που θα πάνε τα περιστατικά του».
 
Με το κλείσιμο της «Πολυκλινικής» οι μονάδες θα μεταφερθούν στα μεγάλα νοσοκομεία και κατά βάση στον Ευαγγελισμό. «Κάθε φορά που θα εφημερεύει ο Ευαγγελισμός τα ράντζα θα κάνουν παρέλαση στο Σύνταγμα», τόνισε η κυρία Ράπτη.
 
Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον υπουργό να μάθουν «πού θα πάνε όλοι αυτοί οι ασθενείς και οι ασφαλισμένοι, πού θα εξυπηρετούνται με τόσο φόρτο εργασίας» καθώς οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν. «Θέλουμε να δούμε τι υγεία θα εφαρμόσουν στο λαό», τόνισε η κ. Ράπτη.
 
Η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων τόνισε ότι «τα προγράμματα αυτά είναι αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ήδη από το 2000» και δεν αποτελούν μνημονιακές υποχρεώσεις. «Δεν φταίει μόνο η τρόικα, αλλά η συγκυβέρνηση, η τρόικα, το ΔΝΤ και η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημείωσε η κ. Ράπτη.
 
Αναφερόμενη στο σχέδιο αναδιάταξης των νοσοκομειακών μονάδων, η κ. Ράπτη ανέφερε ότι «δεν θα είμασταν αρνητικοί αν γινόταν με υποδομή κι ένα οργανωμένο σχέδιο. Δεν γίνεται γιατί θέλουν να τα παραδώσουν όλα στον ιδιωτικό τομέα».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Έπρεπε να σας απολύσουμε για να καταλάβετε τι θα πει βερίκοκο». 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «στη χώρα μας έχουμε ένα τεράστιο έλλειμμα συνεννοήσεως. Από τη μία είναι σχέδια από το 2000, από την άλλη φταίει το ΔΝΤ, η τρόικα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εξωγήινοι».
 
 «Το νοσοκομείο δεν κλείνει. Το νοσοκομείο αλλάζει χαρακτήρα», ισχυρίστηκε ο κ. Γεωργιάδης. Ακολούθως, παρομοίασε το Νοσοκομείο με μαγαζί που κάνει ανακαίνιση: «Ένα μαγαζί που κάνει ανακαίνιση, για λίγες μέρες σταματάει να λειτουργεί», είπε.
 
Όταν η πρόεδρος του Σωματείου ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να δεσμευτεί ότι σε 16 μέρες θα ξανανοίξει η «Πολυκλινική», όπως προβλέπεται από το σχέδιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε ότι μετά από 16 μέρες οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε καθεστώς κινητικότητας θα είναι στις δουλειές τους. «Δεν θα έχει τελειώσει σε 16 μέρες η αλλαγή του χαρακτήρα του Νοσοκομείου», τόνισε, και πρόσθεσε:  
 
«Εγώ εδώ εκπροσωπώ τον ιδιωτικό τομέα. Επειδή εσείς θα πάτε τη δουλειά σας από την Ομόνοια στον Ευαγγελισμό κάνετε όλη αυτή τη φασαρία και κάθε μέρα χιλιάδες κόσμος μένει στην ανεργία χωρίς να μπορεί να βρει δουλειά. Ντροπή σας!»
 
«Ο λαός εμάς ψήφισε», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Περιμένατε ο λαός να ανατρέψει τα σχέδια, ε ο λαός μας ψήφισε, τι να κάνουμε», πρόσθεσε.
 
Ακολούθως ισχυρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι είναι λάτρεις της Σοβιετικής Ένωσης, όπου, όπως είπε, «αποφάσιζε ένας». «Εδώ έχουμε δημοκρατία. Ο λαός αποφάσισε, εξέλεξε εμάς κι εφαρμόζουμε το σχέδιο», πρόσθεσε.
 
«Έπρεπε να σας απολύσουμε για να καταλάβετε τι θα πει βερίκοκο, είπε ο υπουργός Υγείας, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους της «Πολυκλινικής». «Σας έχουμε στα πούπουλα και φωνάζετε όλη τη μέρα».
 
«Ο λαός δεν σας ακολουθεί γιατί όταν ο κόσμος χάνει τη δουλειά του, εσείς μετακινείστε ένα χιλιόμετρο και κάνετε τόση φασαρία». «Ντροπή σας!», επαναλάμβανε ο υπουργός. «Εσείς είστε των Σοβιετικών Γκούλαγκ. Εγώ είμαι της αστικής δημοκρατίας», κατέληξε. 

πηγή βίντεο: enikos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03