search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:06
MENU CLOSE

Συρία: Ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ εναντίον των επιθεωρητών του ΟΗΕ

26.08.2013 12:00
Συρία: Ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ εναντίον των επιθεωρητών του ΟΗΕ - Media

Ελεύθεροι σκοπευτές επιτέθηκαν στην ομάδα ειδικών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καθώς μετέβαιναν στην περιοχή που, όπως καταγγέλλεται, έγινε επίθεση με χημικά όπλα την περασμένη εβδομάδα.

Ελεύθεροι σκοπευτές επιτέθηκαν στην ομάδα ειδικών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καθώς μετέβαιναν στην περιοχή που, όπως καταγγέλλεται, έγινε επίθεση με χημικά όπλα την περασμένη εβδομάδα.

«Το πρώτο όχημα της Ομάδας Έρευνας Χημικών Όπλων έγινε εκ προθέσεως στόχος πολλαπλών πυροβολισμών από άγνωστους ελεύθερους σκοπευτές στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι το αυτοκίνητο αυτό δεν λειτουργεί πλέον.

Παράλληλα, ένα στέλεχος των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει «όλα τα σενάρια», τη στιγμή κατά την οποία οι δυτικές δυνάμεις εξετάζουν το ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης μετά την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα κοντά στην Δαμασκό.

«Οι δυτικές απειλές περί πλήγματος εναντίον της Συρίας εντάσσονται στο πλαίσιο των ψυχολογικών και πολιτικών πιέσεων οι οποίες ασκούνται στη Συρία, αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα σενάρια», ανέφερε η ίδια πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα είχε σημειωθεί επίθεση με όλμους στην περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο των επιθεωρητών του ΟΗΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:03