search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:40
MENU CLOSE

Πρόληψη – πρόκληση

26.08.2013 21:00

Για τον «θερμό» Σεπτέμβρη προετοιμάζονται πυρετωδώς στην ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο μιας ενδεχόμενης κοινωνικής έκρηξης…

Για τον «θερμό» Σεπτέμβρη προετοιμάζονται πυρετωδώς στην ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο μιας ενδεχόμενης κοινωνικής έκρηξης, γεγονός που αποδεικνύεται από τη χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.  

Συγκεκριμένα, χθες, γύρω στις 9 το πρωί, ολοκληρώθηκε με έξι προσαγωγές αστυνομική επιχείρηση εντός του χώρου του πανεπιστημίου στην οδό Πατησίων, που ξεκίνησε στις 6:20, με τους γύρω δρόμους να παραμένουν κλειστοί κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως στο σημείο βρέθηκαν έξι διμοιρίες (!) για την υλοποίηση της επέμβασης, δείχνοντας πως έψαχναν… κάτι.
Οι εντολές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ρητές, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να κάνουν τα «αδύνατα δυνατά» για να αποτρέψουν μία ενδεχόμενη κοινωνική έκρηξη, ενώ εξακολουθούν να… συντηρούν τεχνηέντως την απειλή και εμφάνιση μίας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Στην ανακοίνωσή της, πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι «παραδόθηκαν προς χρήση στην Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου χώροι, οι οποίοι τελούσαν υπό κατάληψη εδώ και τριάντα χρόνια».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με δηλώσεις του στο Mega ανέφερε πως οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια πραγματοποιούνται ούτως ώστε να τηρείται η… νομιμότητα, χωρίς να κάνει ούτε μία νύξη στην προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιεί ελέγχους για να «πιάσει λαβράκι».
Δεν δίστασε μάλιστα να ασχοληθεί για ακόμα μία φορά και ανούσια με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις ενδεχόμενες αντιδράσεις του για την αστυνομική επιχείρηση, τονίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν δικαιούται να αντιδράσει, καθώς βρέθηκαν μπιτόνια με βενζίνη εντός του χώρου του πανεπιστημίου.

Για ακόμα μία φορά ειρωνεύτηκε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διερωτώμενος: «Γιατί να αντιδράσουν, μήπως τους πήραν τα καύσιμα;». Είναι χαρακτηριστικό πως στην ΕΛ.ΑΣ. όσο πλησιάζει ο Σεπτέμβρης επικρατεί… πανδαιμόνιο με την πραγματοποίηση «ετσιθελικών» επιχειρήσεων, κάτι που αποδεικνύεται από τη μη ενημέρωση του πρύτανη του ΕΜΠ Σίμου Σιμόπουλου, ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις του πως «δεν κατάλαβα τον λόγο της επιχείρησης και δεν είχα ενημερωθεί». Ούτε ρώτησαν ούτε ενημέρωσαν κανέναν, δηλαδή. Να τους χαίρεται ο Σαμαράς τους Δένδιες του…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:40