18/01/2019 00:29:02
15.10.2009

Ρωσία: Προσεύχονται για την όμορφη Ντάρια (Δημοσιεύτηκε στο "Π" 15/10/2009)

Οι σαμάνοι της Τσουκότκα, ρωσικής περιοχής κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, συγκεντρώθηκαν για να καλέσουν τα πνεύματα και να τους ζητήσουν να προστατεύσουν το παιδί που θα γεννήσει η φίλη του δισεκατομμυριούχου Ρομάν Αμπράμοβιτς. Οι σαμάνοι, που μπορούν να επικοινωνούν με τον κόσμο των πνευμάτων, σύμφωνα με τις παραδόσεις των λαών της περιοχής, συγκεντρώθηκαν μόλις έμαθαν ότι η όμορφη φίλη του Ρομάν, Ντάρια Ζούρκοβα, είναι έγκυος 7 μηνών.

Ο Αμπράμοβιτς ήταν κυβερνήτης στην Τσουκότκα το 2000 - 2008, πριν γίνει πρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου, και έκανε πολλά για τους ιθαγενείς του Μεγάλου Βορρά, τονίζει ο Ντιμίτρι Βοϊγεβόντιν, ερευνητής που ειδικεύεται στη μελέτη των εθίμων των σαμάνων. «Οι σαμάνοι είναι άνθρωποι πολύ ευγνώμονες όταν μεταχειρίζεται κανείς καλά τον λαό τους», λέει.

Ο Αμπράμοβιτς επένδυσε ένα δισεκατομμύριο δολάρια από την προσωπική περιουσία του σε αυτή την πολύ φτωχή περιοχή που βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Ρωσίας. Ο Αμπράμοβιτς, που έκανε περιουσία με τα πετρέλαια, χώρισε το 2007 την πρώτη γυναίκα του – από την οποία έχει πέντε παιδιά – έπειτα από γάμο 15 χρόνων...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.