search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:01
MENU CLOSE

Σόιμπλε: Αν κερδίσει η Μέρκελ τις εκλογές δεν θα υπάρξουν άλλες διασώσεις αλά Ελληνικά

27.08.2013 10:20
Σόιμπλε: Αν κερδίσει η Μέρκελ τις εκλογές δεν θα υπάρξουν άλλες διασώσεις αλά Ελληνικά  - Media

Αν κερδίσει τις γερμανικές εκλογές το κόμμα συνασπισμού της Άγκελα Μέρκελ δεν θα υπάρξουν άλλες διασώσεις σαν την ελληνική, δεσμεύτηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αν κερδίσει τις γερμανικές εκλογές το κόμμα συνασπισμού της Άγκελα Μέρκελ δεν θα υπάρξουν άλλες διασώσεις σαν την ελληνική, δεσμεύτηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο CNN, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι «δυνατότερη Ευρώπη σημαίνει ότι όλοι πρέπει να κάνουν το καθήκον τους και να μην ζητούν χρήματα από τους άλλους – αυτός δεν είναι ο σωστός δρόμος για μια ισχυρή Ευρώπη, είναι το λάθος κίνητρο».
 
«Εάν επανεκλεγεί η καγκελάριος Μέρκελ, είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσουμε το έργο για μια ισχυρότερη Ευρώπη, αυτή είναι η γενική μας θέση. Δεν θέλουμε μία γερμανική Ευρώπη αλλά μια ισχυρή Ευρώπη και αυτό σημαίνει ότι όλα τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θα πρέπει να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους», πρόσθεσε.
 
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στην Ευρωζώνη, είπε πως τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί αλλά τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σύγκριση με μερικά χρόνια πριν. «Αυτό φαίνεται από τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων που είναι σταθερά. Οι αγορές έχουν πειστεί για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης ως σύνολο. Οι οικονομίες ανακάμπτουν στο σύνολο της Ευρωζώνης και το μέσο έλλειμμα έχει μειωθεί στο μισό σε όλα τα κράτη μέλη». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:00