search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:40
MENU CLOSE

Ανάκληση της άδειας οπλοφορίας για βουλευτές της Χρυσής Αυγής

27.08.2013 11:01
Ανάκληση της άδειας οπλοφορίας για βουλευτές της Χρυσής Αυγής - Media

Αντιμέτωποι με την αφαίρεση της άδειας οπλοφορίας και οπλοκατοχής βρίσκονται δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 

Αντιμέτωποι με την αφαίρεση της άδειας οπλοφορίας και οπλοκατοχής βρίσκονται δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για τον Αντώνη Γρέγο, για τον οποίον ήδη ανακλήθηκε η άδεια κατοχής πυροβόλου όπλου και οπλοφορίας, και τον Γιώργο Γερμενή.
 
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση 26 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την επικίνδυνη χρήση όπλων από βουλευτές και την ανεξέλεγκτη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας, κρίθηκε ότι ο Γρέγος δεν παρείχε τα εχέγγυα ασφαλούς χρήσης του κατεχόμενου όπλου, μετά και το παρ΄ολίγον σοβαρότατο ατύχημα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έχει υποβάλει ενδικοφανή προσφυγή, η οποία τελεί υπό εξέταση από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.
 
Αναφορικά με τον Γιώργο Γερμενή, εκκρεμεί ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάκλησης της άδειας οπλοκατοχής και οπλοφορίας, μετά τη μήνυση σε βάρος του από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργου Καμίνη. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης, η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναμένει την εξέλιξη των ποινικών υποθέσεών του, προκειμένου να εξετάσει ως εκδούσα Αστυνομική Αρχή το ενδεχόμενο ανάκλησής της.
 
Σε κάθε περίπτωση προωθείται νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα αποσκοπεί στην αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση άδειας οπλοφορίας. Η εν λόγω ρύθμιση θα επιβάλει την απόκτηση τεχνογνωσίας αναφορικά με την κατοχή, μεταφορά, χρήση και φύλαξη των πυροβόλων όπλων.
 
Η ερώτηση των 26 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την Βασιλική Κατριβάνου είχε κατατεθεί στη Βουλή μετά από μια σειρά γεγονότων με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Στην ερώτηση γινόταν αναφορά στη μήνυση του δημάρχου Αθηναίων κατά του βουλευτή Γιώργου Γερμενή, με την οποία έχει ζητηθεί η ποινική του δίωξη με την καταγγελία ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποπειράθηκε να χρησιμοποιήσει το όπλο που έφερε.
 
Παράλληλα, γινόταν αναφορά στην εκπυρσοκρότηση του όπλου του Αντώνη Γρέγου. Αυτά τα γεγονότα, όπως ανέφεραν οι βουλευτές, «καταδεικνύουν την ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη αδειοδοτημένη οπλοφορία στη χώρα μας».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28