search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:52
MENU CLOSE

Σταυρίδης: «Fuck you!» (audio)

27.08.2013 13:16
Σταυρίδης: «Fuck you!» (audio) - Media

«Άντε γαμηθείτε» σε άπταιστα αγγλικά ήταν η ον δε ρέκορντ απάντηση που απηύθυνε ο πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ σε όσους αντιδρούν στην «αξιοποίηση» του Ελληνικού.

To «fuck you», μαζί με άλλες ανάλογες ατάκες, ειπώθηκε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σε νορβηγική εφημερίδα, λίγο πριν αποπεμφθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως αναφέρει το www.thepressproject.gr. Ο κ. Σταυρίδης ονειρεύεται μια Ελλάδα που θα είχε, αντί για Έλληνες, Νορβηγούς – σοκάροντας τη Νορβηγίδα δημοσιογράφο Κριστίνα Πλέτεν που πήρε τη συνέντευξη. Στο τέλος της συνέντευξης δείχνει στη δημοσιογράφο φυλλάδιο με την προσωπική του επιχείρηση και της προτείνει να νοικιάσει μία από τις βίλες του στην Κεφαλονιά! Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο αφιερώματος 9 σελίδων από την εφημερίδα Bergens Tidende στις 4/8 με τίτλο: «Πωλείται ηλιόλουστη χώρα με 11 εκατομμύρια πολίτες». Ακολουθούν τα απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα…
 
Oι ευλογημένες ιδιωτικοποιήσεις


Σταυρίδης: «Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ευλογία του Θεού! Επειδή φέρνουν επενδύσεις, δημιουργούν θέσεις εργασίας, δημιουργούν πλούτο. Ποιος άλλος βγαίνει να το πει αυτό, πως είναι ευλογία;   Έχετε ακούσει κανέναν πολιτικό να το λέει αυτό στην Ελλάδα; Πολλοί λίγοι, τρεις, τέσσερις, πέντε. Ίσως ο πρωθυπουργός και άλλοι 3. Αλλά είναι γεγονός!»

Fuck You!


Ερωτώμενος σχετικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων που ζητούν το Ελληνικό να γίνει πάρκο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί:

Σταυρίδης: «Κάνουν απλώς κήρυγμα. Λένε μόνο όχι, όχι, όχι! Άντε γαμήσου! [Fuck you] Πες μου πώς θα γίνει! Συγγνώμη, έτσι έχει η κατάσταση. Μη μου λες γιατί δεν μπορεί να γίνει, αυτό είναι κοινή λογική. Πες μου πώς θα γίνει, πώς θα το κάνουμε πραγματικότητα.»

Οι χαζοί Έλληνες


Σταυρίδης: «Αν οι Έλληνες είχαν έστω μέτρια νοημοσύνη, ο Πειραιάς θα ήταν μεγαλύτερο λιμάνι κι απ’το Αμβούργο, εδώ και 10 χρόνια. Μακάρι να ζούσα στην Νορβηγία. Ή μακάρι να είχα γύρω μου Νορβηγούς και να ζω στην Ελλάδα»
Δημοσιογράφος: «Μα, έχουμε μεγάλο δημόσιο τομέα στη Νορβηγία.»
Σταυρίδης: «Ναι, αλλά δεν έχετε αρκετό ήλιο…»

Σταυρίδης: «Η ανάπτυξη σε αυτή τη χώρα εξαρτάται από τις αποκρατικοποιήσεις. Είμαστε η τελευταία ελπίδα και το τελευταίο οχυρό της Ελλάδας. Αν πετύχουμε, θα δούμε όλο και περισσότερους Έλληνες να δουλεύουν στη χώρα τους με αξιοπρέπεια, ευτυχία και ευημερία.»

Σταυρίδης: «Αυτοί είναι οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς, κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν. Αν αρχίσεις και κλαψουρίζεις ότι κάποιος εκμεταλλεύεται τη δυστυχία σου, είναι δική σου ευθύνη να γυρίσεις τα πράματα. C ‘est la vie [έτσι είναι η ζωή], είναι θέμα νοοτροπίας»

«Εδώ θα έπρεπε να βρίσκεστε τώρα. Νοικιάζουμε και βίλες.»

(Κείμενο-λεζάντα, από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας): Στο τέλος της συνέντευξης ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μας έδειξε τη μπροσούρα από ένα ξενοδοχείο που έχει στην Κεφαλονιά καθώς και τη δική του βίλα με δυο πισίνες.

Αναδημοσίευση από www.thepressproject.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:50