search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:09
MENU CLOSE

Καταγγελίες για χρήση βομβών φωσφόρου και ναπάλμ από τον Άσαντ

27.08.2013 16:26
Καταγγελίες για χρήση βομβών φωσφόρου και ναπάλμ από τον Άσαντ - Media

Ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου έριξαν χθες βόμβες φωσφόρου και ναπάλμ σε αμάχους κοντά στο Χαλέπι.

Ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έριξαν χθες βόμβες φωσφόρου και ναπάλμ σε αμάχους κοντά στο Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 10 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων.
 
Η καταγγελλόμενη επίθεση έγινε την ώρα που οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους από την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή καταρτίζουν σχεδιασμούς όσον αφορά μια στρατιωτική απάντηση στο συριακό καθεστώς για την επίθεση με χημικά όπλα που καταγγέλθηκε ότι έγινε την περασμένη εβδομάδα στα περίχωρα της Δαμασκού, από την οποία σκοτώθηκαν εκατοντάδες πολίτες.
 
Εικόνες από βίντεο που δημοσιεύονται στο Ίντερνετ, και όπως πιθανολογείται κατέγραψαν την επίθεση της Δευτέρας, δείχνουν γιατρούς να βάζουν μια λευκή αλοιφή στο ερεθισμένο δέρμα αρκετών ανθρώπων που ουρλιάζουν, εκ των οποίων πολλοί είναι νεαρά αγόρια.
 
"Η πολεμική αεροπορία του Άσαντ έπληξε κατοικημένες περιοχές με τις διεθνώς απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου και ναπάλμ", αναφέρει ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του.
 
Προς το παρόν δεν έχει καταστεί δυνατή η επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής από ανεξάρτητη πηγή.
 
Και προηγουμένως είχαν υπάρξει ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για την χρήση βομβών φωσφόρου από τις δυνάμεις του Άσαντ κατά την διάρκεια της συριακής σύγκρουσης, η οποία βρίσκεται τώρα στον τρίτο χρόνο της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:09